Featured

Χαλκιδική: Ο Ραφαήλ κράτησε ψηλά την ταμπέλα του Γυμνασίου Ιερισσού

By admin

October 29, 2022

Κρατώντας σφιχτά, αλλά και ψηλά της ταμπέλα του σχολείου “Γυμνάσιο Ιερισσού” ο Ραφαήλ συμμετείχε στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου με σθένος, ψυχή και υπερηφάνεια. 

Μαθητής της Β΄ γυμνασίου ο Ραφαήλ κινείται με αμαξίδιο και δέχτηκε με πολλή χαρά να είναι αυτός ταμπελοφόρος του σχολείου του. Έτσι κινήθηκε στους δρόμους της Ιερισσού κρατώντας με σταθερό χέρι και ψηλά την ταμπέλα του σχολείου του.

Ο Ραφαήλ είναι ένας έφηβος με δύναμη, πάθος, ανταποκρίνεται στα καθήκοντα του σχολείου και αγαπάει τη μουσική και το τραγούδι. Και την Κυριακή θα πάρει μέρος ως μέλος της παραδοσιακής χορωδίας της περιοχής του στις εορταστικές εκδηλώσεις που θα γίνουν για τα 110 χρόνια από την απελευθέρωση της Ιερισσού.

Στις 2 Νοεμβρίου 1912 η ιστορική καστροπλιτεία της Ιερισσού αποτίναξε τον τουρκικό ζυγό και απέκτησε την ελευθερία της μετά από σκληρούς αγώνες και θυσίες.

Ο Δήμος Αριστοτέλη και η Κοινότητα Ιερισσού θα τιμήσουν την επέτειο με εκδηλώσεις την Κυριακή στις 11 το πρωί στην πλατεία του Δημαρχείου. Θα προηγηθεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Γενέσεως της Θεοτόκου και επιμνημόσυνη δέηση στην προτομή του Καπετάν Γιαγλή, ενώ θα ακολουθήσουν χοροί και τραγούδια από τον Πολιτιστικό Σύλλογο “Κλειγένης”.

Ο Ραφαήλ θα είναι εκεί για να τραγουδήσει για τον τόπο του και να τιμήσει την ιστορία του.

Πηγή: voria.gr