Κεντρική Μακεδονία

Επεισόδια στη μεγάλη συναυλία στο ΑΠΘ

By admin

September 17, 2022

Το βράδυ της Παρασκευής έκλεισε η Εγνατία και ξεκίνησε πορεία. Η ένταση διαχέεται στην πόλη. Σοβαρά επεισόδια ξέσπασαν στο ΑΠΘ κατά τη διάρκεια της συναυλίας του Θανάση Παπακωνσταντίνου. Μια ομάδα νεαρών ξεκίνησε έναν τσαμπουκά με άλλη ομάδα και αυτό ήταν αρκετό για ισχυρή αστυνομική δύναμη που ξεκίνησε το κρυφτούλι μέσα στο ΑΠΘ την ώρα που ήταν σε εξέλιξη η συναυλία που διεκόπη. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έριξαν τεράστιες ποσότητες από δακρυγόνα και κρότου και λάμψης προς την πλευρά χιλιάδων ανθρώπων που παρακολούθησαν τη συναυλία.

H ένταση ξεκίνησε όταν ομάδα κουκουλοφόρων αποκόπηκε από τη συναυλία και κατευθύνθηκε στην πλευρά της βιβλιοθήκης άρχισε να πετά αντικείμενα προς τους αστυνομικούς χαλώντας ένα εξαιρετικό κλίμα που υπήρχε. Η αστυνομία επιχείρησε με ρίψη χημικών προς το πλήθος σε τεράστιες ποσότητες με αποτέλεσμα κόσμος να τρέχει πανικόβλητος προς την αίθουσα τελετών για να αναπνεύσει.

Η αστυνομία προχώρησε σε μια προσαγωγή. Δεκάδες δακρυγόνα έπεφταν από την πλευρά της Φιλοσοφικής δεκάδες από την αστυνομία και κόσμος έτρεχε πανικόβλητος.

Έκλεισε η Εγνατία και ξεκίνησε πορεία. Η ένταση διαχέεται στην πόλη.

Η Εγνατία έκλεισε με οδοφράγματα.

Πηγή: parallaximag.gr