Ελλάδα

Πέτρος Κουσουλός: Η πρώτη αντίδραση του δημοσιογράφου μετά το αυτόφωρο σε βάρος του για τα απόρρητα έγγραφα της ΕΥΠ

By admin

August 31, 2022

Μέσω Twitter, ο Πέτρος Κουσουλός, εκδότης της “Μπαμ στο Ρεπορτάζ”, σχολίασε την έρευνα που διέταξε η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και το αυτόφωρο σε βάρος του μετά τη δημοσιοποίηση απόρρητων εγγράφων από την εφημερίδα.

“Η προκαταρκτική εξέταση και η διαδικασία του αυτοφώρου για τη σύλληψή μου αποκαλύπτει τα εξής: Αφενός ότι όσα παρουσιάσαμε @Mpamnews είναι αληθή και πλήρως τεκμηριωμένα.Ότι πλέον επιχειρείται η προσπάθεια ποινικοποίησης της δημοσιογραφικής έρευνας υπό τον φόβο μην διαρρεύσουν και άλλα στοιχεία για πρόσφατες υποθέσεις” έγραψε ο γνωστός δημοσιογράφος.

1/2 Η προκαταρκτική εξέταση και η διαδικασια του αυτοφώρου για τη σύλληψη μου αποκαλύπτει τα εξης: Αφενός ότι όσα παρουσιάσαμε @Mpamnews είναι αληθή και πλήρως τεκμηριωμενα.Ότι πλέον επιχειρείται η προσπάθεια ποινικοποίησης της δημοσιογραφικής έρευνας υπό τον φόβο μην διαρρευσουν

— Petros Kousoulos (@PKousoulos) August 30, 2022

2/2 και αλλα στοιχεία για πρόσφατες υποθέσεις.

— Petros Kousoulos (@PKousoulos) August 30, 2022

Υπενθυμίζεται ότι η έρευνα αφορά το αδίκημα παράνομης χρήσης υπηρεσιακού απορρήτου, με τον Πέτρο Κουσουλό να υποστηρίζει ότι το σχετικό άρθρο του Ποινικού Κώδικα προβλέπει πως μόνο αν κάποιος χρησιμοποιεί υπηρεσιακά έγγραφα για να βλάψει το κράτος, διώκεται. “Τι σκοπό βλάβης έχει ο δημοσιογράφος;” αναρωτιέται σε άλλη ανάρτησή του.

η παράγραφος 2 του άρθρου 252 ΠΚ, ρητά προβλέπει ότι πρέπει να υπάρχει σκοπός (άμεσος δόλος α’ βαθμού) βλάβης του κράτους. Ειδικότερα: «…χρησιμοποιεί το υπηρεσιακό απόρρητο εν γνώσει της προέλευσής του, με σκοπό να βλάψει το κράτος ή άλλον».
Τι σκοπό βλάβης έχει ο δημοσιογράφος;

— Petros Kousoulos (@PKousoulos) August 30, 2022

Το επίμαχο δημοσίευμα

Υπενθυμίζεται ότι τα έγγραφα, που δημοσιεύτηκαν στην εφημερίδα “Μπαμ στο Ρεπορτάζ” την περασμένη Κυριακή, αναφέρονται σε παρακολουθήσεις με βάση πληροφοριακό δελτίο της ΕΥΠ.

Η εφημερίδα παρουσίασε επίσημα έγγραφα της ΕΥΠ με τις παρακολουθήσεις του τότε γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου Σπύρου Σαγιά και του υφυπουργού Ανάπτυξης Στέργιου Πιτσιόρλα, σχετικά με τις εξελίξεις για την επένδυση του εμίρη του Κατάρ στη Ζάκυνθο και την παραλία Ναυάγιο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, thetoc.gr