Ελλάδα

Το απόγευμα η κηδεία του αθλητή που χτυπήθηκε από κεραυνό στη Δράμα – Σε σταθερή κατάσταση ο τραυματίας

By admin

August 22, 2022

Σήμερα το απόγευμα θα γίνει η κηδεία του 55χρονου αθλητή από την Καβάλα, που κατά την διάρκεια ορειβατικού αγώνα στο όρος Φαλακρό της Δράμας, έχασε τη ζωή του από κεραυνό.

Ο 56χρονος από τη Θεσσαλονίκη, που ήταν μέλος της ίδιας ομάδας, νοσηλεύεται στην καρδιολογική κλινική του Νοσοκομείου Καβάλας καθώς φέρει σοβαρά τραύματα, χωρίς ωστόσο η κατάσταση της υγείας του να είναι κρίσιμη.

Μιλώντας στην ΕΡΤ οι διοργανωτές του αγώνα δήλωσαν σοκαρισμένοι για το συμβάν ενώ έκαναν λόγο για πρωτόγνωρα καιρικά φαινόμενα.

Από την ομάδα των τεσσάρων αθλητών, που χτυπήθηκαν από κεραυνό, οι δύο δεν τραυματίστηκαν.

Στην περιοχή στήθηκε αμέσως μία μεγάλη επιχείρηση διάσωσης μέσα σε δύσκολες καιρικές συνθήκες, όπως τόνισε ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Γιάννης Αρτοποιός, μιλώντας στην ΕΡΤ. Στην επιχείρηση συμμετείχαν 14 πυροσβέστες με 5 οχήματα.

Οι άνδρες μεταφέρθηκαν με ελικόπτερο του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης στη Χρυσούπολη και στη συνέχεια στο νοσοκομείο Καβάλας.

Η εκκίνηση του αγώνα έγινε στις 7:00 απόγευμα του Σαββάτου από τους Πύργους του δήμου Προσοτσάνης, στους πρόποδες του Φαλακρού. Η ομάδα που χτυπήθηκε ήταν κοντά στον τερματισμό, όταν κατεγράφη το μοιραίο συμβάν.

Με πληροφορίες από ertnews.gr