φώτο αρχείου

Featured

Σιθωνία: Απελπισμένοι κάτοικοι και επιχειρήσεις στη Γαλήνη Καραγάτσι – Χωρίς νερό για τέταρτη μέρα

By admin

August 14, 2022

Απελπισμένοι είναι κάτοικοι και επιχειρηματίες στη Γαλήνη Καραγάτσι, στη Σιθωνία, λίγο πριν τη Βουρβουρού. Σύμφωνα με καταγγελία που έφτασε στην Parallaxi, στην περιοχή σημειώνεται διακοπή νερού επί τέσσερις ημέρες.

Το περιοδικό επικοινώνησε με κάτοικο της περιοχής προκειμένου να ενημερωθεί λεπτομερέστερα για την ισχύουσα κατάσταση. Σύμφωνα με τον κάτοικο- ο οποίος δεν επιθυμεί να γνωστοποιήσει τα στοιχεία του- είχε δοθεί η υπόσχεση από τον Πρόεδρο Κοινότητας Αγίου Νικολάου ότι σήμερα το μαρτύριο θα τελείωνε. Συγκεκριμένα, ειπώθηκε ότι η αποκατάσταση της υδροδότησης θα γινόταν σταδιακά σήμερα από τις έξι το πρωί. Κάτι τέτοιο δεν συνέβη, όπως φάνηκε, ποτέ.

Σημειώνεται δε ότι, αυτή τη στιγμή δεν είναι διαθέσιμα ούτε τα βυτία. Ορισμένα βυτία καταφθάνουν στην περιοχή κατά καιρούς. “Είμαστε στο μεταίχμιο να φύγουμε”, σημειώνει απογοητευμένος ο κάτοικος εξαιτίας όσων συμβαίνουν, υπογραμμίζοντας κιόλας ότι τα ακίνητα χάνουν κάπως έτσι την αξία τους. Στην περιοχή κάθε καλοκαίρι υπάρχουν αντίστοιχα προβλήματα με το νερό. Ο ίδιος κάτοικος επιχείρησε να επικοινωνήσει με το δήμαρχο, κ. Κυπαρίσση Ντέμπλα, παρόλα αυτά, από τη γραμματεία ενημερώθηκε για την απουσία του δημάρχου και παραπέμφθηκε απλώς σε αρμόδιο νομικό σύμβουλο. Είναι πιθανότατα δύσκολο να υπάρξει ευαισθητοποίηση και δη κινητοποίηση εν μέσω τριημέρου… Εμείς, πάντως, θα συνεχίσουμε να τρέφουμε ελπίδες.

Πηγή: parallaximag.gr