Για Glamping στη Χαλκιδική: Τρεις συν ένας προορισμοί για διακοπές κάτω από τα αστέρια

Πού βρίσκονται μικροί απομονωμένοι παράδεισοι για διακοπές κάτω από τα αστέρια – Ποιες οι ανέσεις που προσφέρουν στον επισκέπτη.

Κοιμάσαι μετρώντας τα άστρα. Ανοίγεις τα μάτια σου και ατενίζεις το απέραντο γαλάζιο ή ένα κατάφυτο δάσος. Το θρόισμα των φύλλων, ο ήχος των πουλιών ή ο παφλασμός της θάλασσας σε συντροφεύουν όλη την την ημέρα δημιουργώντας μια αίσθηση ελευθερίας και ηρεμίας, απαραίτητη μετά την έντονη καθημερινότητα του χειμώνα.

Και όλα αυτά όχι σε μια απλή σκηνή, αλλά σε διαμορφωμένους χώρους που θυμίζουν περισσότερο δωμάτιο πεντάστερου ξενοδοχείου παρά τις πάλαι ποτέ εναλλακτικές διακοπές του κάμπινγκ.

Ο όρος glamping αναφέρεται στην εμπειρία της πολυτελούς διαμονής στη φύση, σε καταλύματα στην ύπαιθρο που ανεγείρονται σε εκτός σχεδίου περιοχές και περιλαμβάνουν διαφοροποιημένους τύπους διαμονής, σε δομές ήπια εναρμονισμένες στο φυσικό περιβάλλον, συνδυάζοντας υψηλή αισθητική και παροχή αναβαθμισμένων υπηρεσιών.

Το glamping, που απαρτίζεται από τις λέξεις glamour (χλιδή) και camping, αν και άργησε να μπει στη ζωή των Ελλήνων, παρά το γεγονός πως είναι άκρως διαδεδομένο στο εξωτερικό, μοιάζει να κερδίζει ολοένα και περισσότερους οπαδούς και στη χώρα μας. Είναι μια επιλογή που γίνεται ολοένα και πιο δημοφιλής, στην οποία έχει υποκύψει τα τελευταία χρόνια και η Χαλκιδική, δημιουργώντας υποδομές με ανέσεις και στιλ που κατά τους καλοκαιρινούς μήνες γίνονται ανάρπαστες.

 

Οι επιλογές στη Χαλκιδική είναι ιδιαίτερα ευφάνταστες, καθώς ο ενδιαφερόμενος μπορεί να ανακαλύψει κάνοντας αναζήτηση στο διαδίκτυο πολυτελείς σκηνές σε σχήμα φούσκας, που διαθέτουν όλες τις ανέσεις και τη χλιδή ενός πανάκριβου ξενοδοχείου, ινδιάνικες σκηνές, τροχοβίλες πρώτες στο κύμα.

Πού εντοπίζονται, όμως, οι μικρές απομονωμένες γωνιές που μοιάζουν βγαλμένες από παραμύθι;

 

Στο Παλιούρι Χαλκιδικής υπάρχει ένας επίγειος, απομονωμένος παράδεισος. Σκηνές με όλες τις ανέσεις, επάνω στην παραλία. Η θάλασσα σε απόσταση αναπνοής, με τα δέντρα να κυκλώνουν τις σκηνές που είναι διαμορφωμένες με όσα θα προσέφερε ένα πολυτελές ξενοδοχείο. Προσφέρουν όλα όσα θα μπορούσε να ζητήσει κάποιος από ένα πολυτελές δωμάτιο ξενοδοχείου, με το πλεονέκτημα πως βρίσκονται πάνω στο κύμα.

Στην παραλία του Xenia, στο Παλιούρι, τα Domes (θόλοι), είναι σκηνές κυκλικής κατασκευής με πανοραμική θέα μπροστά στο κύμα,  σφαιρικά με φεγγίτη για να βλέπουν προς τον ουρανό.

 

Στα Νέα Μουδανιά έχουν στηθεί οι Luxury Bubble Tents, τέντες σε σχήμα φούσκας με διάφανο θόλο που χαρίζουν μια άνευ προηγούμενου θέα στον ουρανό. Η επιτομή του glamping, για όσους θέλουν να μετρούν… τα αστέρια.

 

Camping 4 αστέρων, προσφέρει υπηρεσίες και ανέσεις υψηλού επιπέδου. Ο λόγος για την Akti Oneirou Luxury Camping που βρίσκεται στην χερσόνησο της Σιθωνίας στη Χαλκιδική, στον δρόμο προς Σάρτη. Πολυτελή κάτασπρα bungalows, τροχοβίλες, ενοικιαζόμενα τροχόσπιτα και ξύλινα σπιτάκια που θυμίζουν μικρές βίλες, άνετες θέσεις για σκηνές και τροχόσπιτα μέσα στο δάσος και εγκαταστάσεις που θυμίζουν boutique ξενοδοχείο, δημιουργούν μια νέα εμπειρία.

 

Ινδιάνικες σκηνές στα Νέα Μουδανιά, μπροστά στο κύμα, προσφέρουν διαφορετικές διακοπές με ανέσεις που υπόσχονται μια μοναδική εμπειρία.

 

 

Πηγή: voria.gr

Exit mobile version