Featured

Ξεκίνησαν χθες Κυριακή οι εκδηλώσεις Γιορτή της Σαρδέλας 2022 στα Νέα Μουδανιά Χαλκιδικής

By admin

July 04, 2022

Ξεκίνησαν χθες Κυριακή 3 Ιουλίου 2022 με επιτυχία οι εκδηλώσεις Μουδανιά 2022 – Γιορτή της Σαρδέλας που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Φάρος Μουδανιά υπό την αιγίδα του δήμου Νέας Προποντίδας και του ΟΠΑ.

Το πρωί πραγματοποιήθηκε το μνημόσυνο για τις Αλησμόνητες Πατρίδες, στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου χοροστατούντος του Μητροπολίτη Κασσανδρείας κ.κ. Νικοδήμου, παρουσία του αντιδημάρχου Χάρη Σαρόγλου, της βουλευτού Χαλκιδικής Κυριακή Μάλαμα, δημοτικών συμβούλων και εκπροσώπων φορέων. Για το χρονικό της ημέρας μίλησε η Πίτσα Μετζίκη εκπ/κος και αντιπρόεδρος της Ιστορικής και Λαογραφικής Εταιρείας «Βιθυνία».

Το απόγευμα πραγματοποιήθηκε η πορεία μνήμης προς το μνημείο για τις Χαμένες Πατρίδες, η επιμνημόσυνη δέηση και η κατάθεση λουλουδιών από συλλόγους και φορείς του τόπου, παρουσία της δημοτικής και πολιτειακής αρχής.

Λίγο αργότερα στο Αμφιθέατρο Ν. Μουδανιών έγινε η έναρξη των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Φάρου με συμμετοχή παιδικών χορευτικών τμημάτων των Π.Σ Ν. Φώκαιας, Συλλόγου Νέων Ν. Τρίγλιας και του Φάρου.

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο δήμαρχος Νέας Προποντίδας Μανώλης Καρράς και ο αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής Ιωάννης Γιώργος. Παρευρέθηκαν επίσης ο αντιδήμαρχος Χάρης Σαρόγλου, ο πρόεδρος του ΟΠΑ, η πρόεδρος του ΔΣ δήμου Νέας Προποντίδας Δέσποινα Ραμανδάνη, ο πρόεδρος της ΑΝΕΤΧΑ Γιώργος Πασσαλής.