Featured

Χαλκιδική: Ο ήλιος και η θάλασσα είναι ξεπερασμένο μοντέλο στο επιχειρείν

By admin

June 24, 2022

Για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες του τουρισμού, αλλά και πως θα μπουν για τα καλά στο μέλλον, ώστε να ανοίξουν νέοι δρόμοι, μίλησε σήμερα από τη Βουρβουρού όπου βρέθηκε λίγο πριν τη μεγάλη γιορτή του Taste Halkidiki στον Νέο Μαρμαρά, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής.

“Το περιβάλλον που λειτουργούν οι επιχειρήσεις δεν είναι καλό. Αλλά πρέπει να στεκόμαστε δίπλα στους επιχειρηματίας του τόπου μας με ό,τι μπορούμε να τους προσφέρουμε, για να μη χαθούν θέσεις εργασίες και να δούμε το μέλλον με αποφασιστικότητα.

Το Taste Halkidiki λέγαμε ότι θα ξεκινήσει από το 2018 αλλά μας πήγε πίσω ο κορονοϊος. Το Επιμελητήριο έχει 13.000 επιχειρήσεις. Για μένα είναι οι ήρωες της καθημερινότητας μας μετά την οικονομική κρίση, τον κορονοϊό και την ενεργειακή κρίση. Να επιχειρείς στη χώρα θέλει κότσια. Είναι υποχρέωση μας να στηρίξουμε τα μέλη μας” τόνισε ο Ιωάννης Κουφίδης.

Μάλιστα αναφέρθηκε και στα χρήματα από κοινοτικούς πόρους που θα δοθούν προς ενίσχυση των επαγγελματιών της Χαλκιδικής, αποκαλύπτοντας πως υπολογίζονται σε 1,5 δισ. ευρώ τα προγράμματα ΕΣΠΑ της κεντρικής Μακεδονίας που θα τρέξουν από τον Σεπτέμβριο.

“Το 2020 ήμασταν συν 350 επιχειρήσεις κ το 2021 ήμασταν συν 300 επιχειρήσεις. Θέλουμε να πουλήσουμε τη Χαλκιδική μας σαν γαστρονομικό προορισμό. Ο ήλιος και η θάλασσα είναι ένα ξεπερασμένο μοντέλο. Το καλεί ο τόπος αυτός γιατί έχει πολλά πλεονεκτήματα αλλά και τεράστιο δίκτυο εστίασης. Είμαστε υποχρεωμένοι σαν Επιμελητήριο όλο αυτό το πακέτο να το κάνουμε ένα μαζί με τους ανθρώπους και τον πολιτισμό μας” τόνισε ο κ. Κουφίδης.

Πηγή: makthes.gr