Featured

Χαλκιδική-Συκιά: Ξεκίνησε η κατασκευή της νέας γέφυρας – Καλό Σεπτέμβρη για τους μαθητές (φώτο)

By admin

May 15, 2022

Ξεκίνησαν την περασμένη Δευτέρα (9/5) οι εργασίες για την κατασκευή της πολύπαθης γέφυρας στη Συκιά Χαλκιδικής, ώστε να “ανακουφίστουν” γονείς και μαθητές. Πότε αναμένεται να αποδοθεί στην τοπική κοινωνία – Τι αναφέρουν για το μεγάλο έργο στο GRTimes ο υπεύθυνος Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής, Ιωάννης Λανταβός και ο δήμαρχος Σιθωνίας, Κυπαρίσσης Ντέμπλας – Επιφυλάξεις από την πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων σχολείου της Συκιάς, Λένα Τυφλού.

Η γέφυρα που είχε κριθεί ακατάλληλη έπειτα από την επέλαση της κακοκαιρίας «Διομήδης» τον περασμένο Ιανουάριο και δυσκόλευε τη ζωή κατοίκων και μαθητών, φαίνεται πως μπαίνει πλέον σε φάση ολικής αποκατάστασης με την ανέγερση της νέας γέφυρας να βρίσκεται από σήμερα σε εξέλιξη.

Να σημειωθεί πως η συγκεκριμένη γέφυρα ήταν πέρασμα ώστε οι μαθητές της Συκιάς καθημερινά να μεταβαίνουν στα σχολεία της περιοχής. Μάλιστα, αντί της γέφυρας, είχε δημιουργηθεί ένας κακός πρόχειρος δρόμος που κατά την διάρκεια του χειμώνα έκανε δύσκολο το έργο κατοίκων και μαθητών μιας και υπήρχε άμεσος κίνδυνος για κάποιο ατύχημα.

«Εντός δύο μηνών θα παραδοθεί η νέα γέφυρα»

Για το μεγάλο έργο ύψους 1,2 εκατ. ευρώ μίλησε στο GRTimes, ο υπεύθυνος Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής, Ιωάννης Λαβαντός, ο οποίος εμφανίστηκε σίγουρος πως οι εργασίες της νέας γέφυρας θα ολοκληρωθούν μέσα στους επόμενους δύο μήνες, δίνοντας «ανάσα» στους κατοίκους της Συκιάς. Αυτό βέβαια σημαίνει πως στη διάθεση των μαθητών θα είναι για το νέο σχολικό έτος μιας και αυτό έχει ήδη χαθεί.

«Πρόκειται για ένα μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο, το οποίο είναι αρκετά σύνθετο και χρειάζεται την απαραίτητη προσοχή ώστε να υλοποιηθεί» ανέφερε στο GRTimes o κ. Λανταβός.

Σύμφωνα με όσα τόνισε ο ίδιος «έχουν γίνει ήδη οι απαραίτητες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ώστε να εξυπηρετηθούν οι πολίτες αλλά και οι τουρίστες κατά την διάρκεια του καλοκαιριού και εμείς να μπορέσουμε να δουλέψουμε ώστε να ολοκληρωθεί το έργο και να αποδοθεί στην κοινωνία που “πονάει”».

Σχετικά με τη νέα γέφυρα, υπολογίζεται ότι θα είναι περίπου διπλάσια σε μέγεθος απ’ ότι η προηγούμενη ώστε να μπορεί να περνάει από κάτω το νερό χωρίς πρόβλημα. «Για να στηριχτούν όλα αυτά κάνουμε μία ευρεία παρέμβαση ώστε να μην πέσουν ποτέ» τόνισε ο κ. Λανταβός.

Ντέμπλας: «Να γίνουν πιο εντατικές εργασίες»

Με τη σειρά του ο δήμαρχος Σιθωνίας, Κυπαρίσσης Ντέμπλας υποστήριξε στο GRTimes πως «δεν πρέπει να μείνουμε μόνο στη κατασκευή της γέφυρας αλλά γενικότερα στα αντιπλημμυρικά έργα που θα πραγματοποιηθούν».

Επιπλέον, τόνισε ότι «ο εργολάβος πρέπει να εργαστεί με μεγαλύτερη ένταση καθώς υπάρχουν τα χρήματα. Ωστόσο πρέπει όλα να γίνουν προσεκτικά».

«Θετική εξέλιξη αλλά…»

Τέλος, η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων σε σχολείο της Συκιάς, Λένα Τυφλού, μίλησε στο GRTimes τονίζοντας πως πρόκειται για μία θετική εξέλιξη ωστόσο με τα όσα έχουν δει οι κάτοικοι στην περιοχή όλους αυτούς τους μήνες ακόμα και τώρα υπάρχουν επιφυλάξεις.

«Πιστεύω πως υπάρχει κινητοποίηση για να ολοκληρωθεί το έργο και ελπίζουμε να μην το αφήσουν και πάλι στη μέση» ανέφερε η κα. Τυφλού.

Πηγή: grtimes.gr