Featured

CONNECT: Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική αναδεικνύονται σε διεθνές επίπεδο

By admin

April 15, 2022

Μια νέα εποχή για τον συνεδριακό τουρισμό ξεκινάει στην πόλη μας, από τις 8 έως τις 10 Μαΐου, με τη διοργάνωση του CONNECT Tourism and Travel Event Thessaloniki.

Πρόκειται για έναν θεσμό που ξεκίνησε το προηγούμενο έτος διαδικτυακά και πλέον επιστρέφει στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης φέρνοντας σε επαφή 28 byers από 10 ευρωπαϊκές χώρες μαζί με 35 Έλληνες συμμετέχοντες, με αντικείμενο το τουρισμό και την διοργάνωση συνεδρίων.

Η τριήμερη εκδήλωση θα προσφέρει στα στελέχη αγοράς την ευκαιρία να ανταλλάξουν πληροφορίες και γνώσεις, να έρθουν σε επαφή με καινούργια πρόσωπα, καθώς και γνωρίσουν την πόλη.

Σημαντικό βήμα και για τους Έλληνες συμμετέχοντες, γιατί οι επαγγελματικές τους υποχρεώσεις, που συνήθως πραγματοποιούνται με πολυέξοδα ταξίδια στο εξωτερικό, έρχεται στο μέρος τους.

Όπως τόνισε και ο Γιάννης Ασλάνης, πρόεδρος του Thessaloniki Convention Bureau, το CONNECT θα βοηθήσει την Θεσσαλονίκη να αναδειχτεί σε διεθνές επίπεδο, καθώς μεγάλο ποσοστό των επισκεπτών του συνεδρίου δεν έχουν επισκεφτεί ποτέ την πόλη μας.

Κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης θα πραγματοποιηθούν 15, τουλάχιστον, προκαθορισμένες συναντήσεις, όπως και ξεναγήσεις στην πόλη, ενώ στην συνέχεια 16 ξένοι Byers θα συνεχίσουν το ταξίδι τους προς τη Χαλκιδική για μια εκδρομή, υπό την υποστήριξη του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής. Όπως υποστήριξε και ο κ. Ασλάνης, πρέπει να γίνει φανερό στη διεθνή αγορά πως η Θεσσαλονίκη και η Χαλκιδική δεν είναι ανταγωνιστές, αλλά συμπληρωματικά προϊόντα.

Ο Αλέξανδρος Θάνος, Αντιπεριφεριάρχης Τουρισμού της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας δήλωσε πως η ιδέα του CONNECT άνθισε εν μέσω πανδημίας με σκοπό να ανθίσει η αγορά της πόλης. Το CONNECT δεν οριοθετείται στα στενά όρια της Θεσσαλονίκης αλλά αντιθέτως το κάλεσμα απευθύνεται προς όλη την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Οι εγγραφές των προμηθευτούν θα ξεκινήσουν από τις 22 Απριλίου, ενώ η επιλογή των συμμετεχόντων θα γίνει ηλεκτρονικά, αφού οι Byers και οι Έλληνες συμμετέχοντες επιλέξουν τους επαγγελματίες που θέλουν να συναναστραφούν.

Το CONNECT σκοπεύει να επεκταθεί και στο εξωτερικό, έχοντας οριστεί μια πρώτη διοργάνωση το πρώτο δεκαήμερο του Δεκέμβρη στο Ισραήλ. Η λογική και ο σχεδιασμός του συνεδρίου θα είναι όμοιος, με τη διαφορά ότι θα διεξαχθεί σε άλλο μέρος.

Πηγή: parallaximag.gr