Εκπαίδευση

Πότε ανοίγουν τα σχολεία μετά το Πάσχα 2022

By admin

April 12, 2022

Λίγες μέρες απομένουν για τις διακοπές του Πάσχα 2022 των μαθητών, καθώς τα σχολεία θα κλείσουν την Παρασκευή 15 Απριλίου.

Πότε όμως αναμένεται να ανοίξουν ξανά;

Η μεταφορά της αργίας της Πρωτομαγιάς, συμπαρασύρει και το άνοιγμα των σχολείων. Δεδομένου ότο η Πρωτομαγιά πέφτει φέτος την Κυριακή του Θωμά, η αργία μεταφέρθηκε για τη Δευτέρα 2 Μαΐου, επομένως οι μαθητές θα επιστρέψουν στα θρανία μία μέρα αργότερα, στις 3 Μαΐου.

Πότε κλείνουν τα σχολεία για καλοκαίρι

Την ίδια στιγμή, εξάλλου, το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοίνωσε πιο νωρίς φέτος, πότε θα κλείσουν τα σχολεία για τη φετινή σχολική σεζόν, «με στόχο»-όπως αναφέρει το υπουργείο Παιδείας- «τον βέλτιστο προγραμματισμό της εκπαιδευτικής κοινότητας».

Ειδικότερα:

Λήξη μαθημάτων νηπιαγωγείων – δημοτικών σχολείων: 15 Ιουνίου 2022 Λήξη μαθημάτων γυμνασίων: 30 Μαΐου 2022 Λήξη μαθημάτων όλων των τάξεων των γενικών και των επαγγελματικών ημερήσιων και εσπερινών λυκείων: 20 Μαΐου 2022 Έναρξη πανελλαδικών εξετάσεων ημερήσιων και εσπερινών γενικών λυκείων: 3 Ιουνίου 2022 Έναρξη πανελλαδικών εξετάσεων ημερήσιων και εσπερινών επαγγελματικών λυκείων: 2 Ιουνίου 2022.

Πηγή: parallaximag.gr