Κόσμος

Οι άνθρωποι που δεν έχουν μολυνθεί ακόμη πιθανότατα δεν έχουν φίλους

By admin

April 03, 2022

Σάλο προκάλεσε η δήλωση γιατρού από τη Νότια Κορέα, σύμφωνα με την οποία τα άτομα που δεν έχουν ακόμα μολυνθεί από τον ιό πιθανότατα δεν έχουν φίλους.

«Οι ενήλικες που δεν έχουν ακόμη μολυνθεί από Covid-19 είναι εκείνοι που έχουν προβλήματα στις διαπροσωπικές τους σχέσεις», ισχυρίστηκε για την ακρίβεια μέσω Facebook ο Ma Sang-hyuk, αντιπρόεδρος της Κορεατικής Εταιρείας Εμβολίων προκαλώντας αντιδράσεις.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο γιατρός έσπευσε να διαγράψει την ανάρτηση της 16ης Μαρτίου μετά την κατακραυγή.

Ο ίδιος σημείωσε στη συνέχεια πως μιλούσε μεταφορικά, καθώς και ότι τα λόγια του παρεξηγήθηκαν.

Μιλώντας στον ιστότοπο “Daily” τόνισε μάλιστα: «Είναι πολύ δύσκολο για τον οποιονδήποτε να αποφύγει τον ιό όταν υπάρχει υψηλό ποσοστό επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στην περιοχή».

Την ημέρα που ο γιατρός προέβη στα σχόλιά του, η Νότια Κορέα κατέγραψε 400.741 νέα κρούσματα, ενώ η Κορεατική Υπηρεσία Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (KCDA) προειδοποίησε πως η παραλλαγή Omicron οδηγεί σε ρεκόρ μολύνσεων. Σημειώνεται ότι η κυβέρνηση- παρά την αύξηση των κρουσμάτων- δε δείχνει να επανεξετάζει τα σχέδιά της για άρση σχεδόν όλων των περιορισμών κοινωνικής αποστασιοποίησης τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες.

Και όλα αυτά την ώρα που η κοινή γνώμη φαίνεται να υποστηρίζει τις παραπάνω κινήσεις.

Σχεδόν το 63% εκ των 52 εκατομμυρίων κατοίκων της χώρας έχουν λάβει αναμνηστικές δόσεις εμβολίων, με το 86,6% του πληθυσμού να είναι πλήρως εμβολιασμένο, σύμφωνα με το KDCA.

Μια κυβερνητική μελέτη περίπου 141.000 κρουσμάτων της Omicron που καταγράφηκαν στη χώρα τον περασμένο χρόνο έδειξε ότι δεν υπήρξαν θάνατοι σε άτομα κάτω των 60 ετών που είχαν λάβει αναμνηστική δόση, ανέφερε ο Son Young-rae από το Υπουργείο Υγείας, προσθέτοντας ότι η Covid μπορεί να αντιμετωπίζεται σαν την εποχική γρίπη.

«Βλέπουμε ότι αυτή θα μπορούσε να είναι η τελευταία μεγάλη κρίση και αν την ξεπεράσουμε, θα μπορούσαμε να έρθουμε πιο κοντά στην κανονική ζωή», είπε ο κ. Young-rae σε ενημέρωσή του.

Πηγή: Ιndependent, parallaximag.gr