Featured

Χαλκιδική: Το πρόγραμμα του Πανελληνίου πρωταθλήματος ποδηλασίας δρόμου

By admin

April 03, 2022

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δρόμου των κατηγοριών Νέων Ανδρών, Εφήβων , Νέων Γυναικών και Νεανίδων θα διεξαχθεί στον δήμο Κασσάνδρας Χαλκιδικής, το τριήμερο 15 – 17 Απριλίου 2022 .

Ποδηλατικοί σύλλογοι από όλη την Ελλάδα θα διεκδικήσουν τον Τίτλο του Πρωταθλητή , στα εξής Αγωνίσματα:

Οι Αγώνες Ατομικής Χρονομέτρησης θα διεξαχθούν την Παρασκευή 15 Απριλίου 2022 , με Ώρα Εκκίνησης 16:00, στην Εθνική οδό Κασσάνδρας (κόμβος lidl) προς την Νέα Ποτίδαια, σε μια ερμητικά κλειστή διαδρομή ώστε να διασφαλιστεί η ασφάλεια των αθλητών , με ΕΚΚΙΝΗΣΗ την Καλλιθέα.

Οι ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ και οι ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ είναι:

– Έφηβοι – Νεάνιδες : 16,86 χλμ.

– Νέοι Άνδρες – Νέες Γυναίκες : 29,04 χλμ.

Απονομές: Θα ανακοινωθούν λεπτομέρειες προσεχώς

Σάββατο, 16-4-2022 – ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

1) Αγώνας Αντοχής Εφήβων 119,13 χλμ , ΩΡΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ : 11:00 π.μ.

Οι ποδηλάτες του αγωνίσματος της Αντοχής Δρόμου Εφήβων θα ξεκινήσουν από την Καλλιθέα και θα κατευθυνθούν προς την Κασσάνδρεια όλοι μαζί (προθέρμανση πριν τον αγώνα) θα εισέλθουν από τα κεντρικά φανάρια προς την περιοχή των Ταξί ,κατόπιν θα στρίψουν αριστερά με κατεύθυνση προς το γήπεδο και θα επιστρέψουν στην Καλλιθέα από την έξοδο που είναι μπροστά από τα Σχολεία.

Μόλις επιστρέψουν στην Καλλιθέα, θα αρχίσει επίσημα ο αγώνας με κατεύθυνση προς την Κρυοπηγή , Πολύχρονο, Χανιώτη , Πευκοχώρι , Παλιούρι , Αγ. Παρασκευή , Λουτρά Αγίας Παρασκευής , Νέα Σκιώνη , Μόλα Καλύβα , κόμβος Καλλάνδρας , Σκάλα Φούρκας , κόμβος Σίβηρης , Κασσάνδρεια με τις πανέμορφες παραλίες να βρίσκονται συνεχώς δίπλα στην διαδρομή , οι αθλητές θα κάνουν το γύρο της εκπληκτικά όμορφης Χερσονήσου Κασσάνδρας και ολοκληρώνοντας τον γύρο του Ποδιού, καταφθάνοντας στην Καλλιθέα , θα ολοκληρώσουν τον αγώνα τους με ένα σιρκουι 22 χιλιομέτρων από την Καλλιθέα προς την Άφυτο , Νέα Φώκαια (θα περάσουν από την κεντρική πλατεία τους και θα συνεχίσουν έως την αερογέφυρα της Σανης και θα επιστρέψουν στην Καλλιθέα από τον παράδρομο, δίπλα από κεντρική εθνική οδό. (2 στροφές)

2) Αγώνας Αντοχής Νεανίδων 73,76 χλμ., ΩΡΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ : 11:30 π.μ.

Από την Καλλιθέα, θα αρχίσει επίσημα ο αγώνας με κατεύθυνση προς την Κρυοπηγή , Πολύχρονο, Χανιώτη , Πευκοχώρι , Παλιούρι , Αγ. Παρασκευή , Λουτρά Αγίας Παρασκευής , Νέα Σκιώνη , Μόλα Καλύβα , κόμβος Καλλάνδρας , Σκάλα Φούρκας , κόμβος Σίβηρης , Κασσάνδρεια ολοκληρώνοντας τον γύρο του Ποδιού, θα καταφθάσουν στην Καλλιθέα, όπου και θα τερματίσουν . Απονομές: Θα ανακοινωθούν λεπτομέρειες προσεχώς

Κυριακή, 17 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2022 – ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

1) Αγώνας Αντοχής Νέων Ανδρών 141,73 χλμ ΩΡΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ : 09:30 π.μ.

Οι ποδηλάτες του αγωνίσματος της Αντοχής Δρόμου Νέων Ανδρών, θα ξεκινήσουν από την Καλλιθέα και θα κατευθυνθούν προς την Κασσάνδρεια όλοι μαζί (προθέρμανση πριν τον αγώνα) θα εισέλθουν από τα κεντρικά φανάρια προς την περιοχή των Ταξί ,κατόπιν θα στρίψουν αριστερά με κατεύθυνση προς το γήπεδο και θα επιστρέψουν στην Καλλιθέα από την έξοδο που είναι μπροστά από τα Σχολεία.

Μόλις επιστρέψουν στην Καλλιθέα, θα αρχίσει επίσημα ο αγώνας με κατεύθυνση προς την Κρυοπηγή , Πολύχρονο, Χανιώτη , Πευκοχώρι , Παλιούρι , Αγ. Παρασκευή , Λουτρά Αγίας Παρασκευής , Νέα Σκιώνη , Μόλα Καλύβα , κόμβος Καλλάνδρας , Σκάλα Φούρκας , κόμβος Σίβηρης , Κασσάνδρεια ολοκληρώνοντας τον γύρο του Ποδιού, θα καταφθάσουν στην Καλλιθέα ,όπου θα συνεχίσουν τον αγώνα τους με ένα σιρκουι 22 χιλιομέτρων από την Καλλιθέα προς την Άφυτο , Νέα Φώκαια (θα περάσουν από την κεντρική πλατεία τους και θα συνεχίσουν έως την αερογέφυρα της Σανης και θα επιστρέψουν στην Καλλιθέα από τον παράδρομο, δίπλα από κεντρική εθνική οδό. (3 στροφές)

2) Αγώνας Αντοχής Νέων Γυναικών 96,89 χλμ ΩΡΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ : 10:00 π.μ.

Από την Καλλιθέα, θα αρχίσει επίσημα ο αγώνας με κατεύθυνση προς την Κρυοπηγή , Πολύχρονο, Χανιώτη , Πευκοχώρι , Παλιούρι , Αγ. Παρασκευή , Λουτρά Αγίας Παρασκευής , Νέα Σκιώνη , Μόλα Καλύβα , κόμβος Καλλάνδρας , Σκάλα Φούρκας , κόμβος Σίβηρης , Κασσάνδρεια ολοκληρώνοντας τον γύρο του Ποδιού, θα καταφθάσουν στην Καλλιθέα ,όπου θα συνεχίσουν τον αγώνα τους με ένα σιρκουι 22 χιλιομέτρων από την Καλλιθέα προς την Άφυτο , Νέα Φώκαια (θα περάσουν από την κεντρική πλατεία τους και θα συνεχίσουν έως την αερογέφυρα της Σανης και θα επιστρέψουν στην Καλλιθέα από τον παράδρομο, δίπλα από κεντρική εθνική οδό. (1 στροφή)

Απονομές: Θα ανακοινωθούν λεπτομέρειες προσεχώς

Το Σαββάτο 16 Απριλίου και την Κυριακή 17 Απριλίου ,θα γίνουν παράλληλες δράσεις στην Καλλιθέα όπου θα συμμετέχουν παιδιά και ενήλικες …Συγκεκριμένα την ώρα που οι ποδηλάτες θα βρίσκονται καθοδόν για την διαδρομή τους, στο Κέντρο της Καλλιθέας θα γίνει πρώτα μια επίδειξη ποδηλασίας από το Σύλλογο του Πευκοχωρίου, Ground Breakers όπου θα στήσουν μια πίστα με εμπόδια, για όλες τις ηλικίες και εκεί ο κάθε ποδηλάτης μικρός ή μεγάλος θα μπορεί να εξασκήσει τις ποδηλατικές του δεξιότητες!.

Οι Συνδιοργανωτές και ο Σύλλογος Ενοικιαζόμενων Δωματίων ‘’ΑΜΜΩΝ ΖΕΥΣ’’ με έδρα την Καλλιθέα Χαλκιδικής, έχουν εξασφαλίσει δωρεάν διαμονή και διατροφή για τους συμμετέχοντες αθλητές-τριες, καθώς και τούς αρχηγούς των ομάδων (ένας για κάθε ομάδα). . Η αναλυτική λίστα διαμονής θα ανακοινωθεί μετά το πέρας των δηλώσεων συμμετοχής.

Οι καλύψεις προσδιορίζονται σε:

• Διανυκτέρευση: Παρασκευή (15/4) και Σάββατο (16/4) • Πρωινό: Σάββατο 16/4 και Κυριακή 17/4 • Γεύμα: Σάββατο 16/4 και Κυριακή 17/4 • Δείπνο: Παρασκευή (15/4) και Σάββατο (16/4)

H παραπάνω κάλυψη δεν ισχύει για τις ομάδες που ανήκουν γεωγραφικά στην Χαλκιδική.

Υπεύθυνος διαμονής : Θωμασούλης Γεώργιος (κιν. 6978099854)

ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΑΓΩΝΩΝ ΤΗΣ Ε.Ο.Π.

Προληπτικά μέτρα κατά την διασπορά του Covid-19, βασικές προϋποθέσεις συμμετοχής στους αγώνες:

Αθλητές έως και 17 ετών : self-test παρουσία του υπεύθυνου COVID της ομάδας ή του προπονητή την ημέρα του αγώνα.

Αθλητές 18 ετών και άνω : PCR test 72 ωρών ή rapid test 48 ωρών Οι προπονητές, συνοδοί ομάδας, προσωπικό διοργανωτή: PCR 72 ωρών ή rapid test 48 ωρών

*εξαιρούνται από το testing οι πλήρως εμβολιασμένοι και όσοι διαθέτουν πιστοποιητικό νόσησης σε ισχύ

Οι αγώνες διεξάγονται με βάση το επικαιροποιημένο υγειονομικό αγωνιστικό πρωτόκολλο της Ε.Ο.Π.

Την διοργάνωση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος που γίνεται υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας (Ε.Ο.Π.), έχει αναλάβει η Ομοσπονδία Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Χαλκιδικής – Θεσσαλονίκης ” ΘΕΡΜΑΛΙΑ” με έδρα την Χανιώτη , σε συνεργασία – υποστήριξη, με την Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Κασσάνδρας ( ΚΕΔΗΚ ), το Επιμελητήριο Χαλκιδικής , Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής , με τον Α.Σ ΠΟΔΗΛΑΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ και την εταιρία Διοργάνωσης Αθλητικών εκδηλώσεων Racesystem.

Πηγή: grtimes.gr