Αθλητικά

Νόβακ Τζόκοβιτς: Τι θα γίνει στο Australian Open μετά την απέλαση του Σέρβου τενίστα

By admin

January 16, 2022

Το τριμελές ομοσπονδιακό δικαστήριο έδειξε την… πόρτα της εξόδου από την Αυστραλία στον Νόβακ Τζόκοβιτς κι έτσι το Νο 1 στην παγκόσμια κατάταξη του τένις δεν θα αγωνιστεί στο Australian Open.

Australian Open χωρίς Νόβακ Τζόκοβιτς. Η έφεση του Σέρβου κορυφαίου τενίστα έπεσε στο… κενό κι έτσι το Νο 1 της παγκόσμιας κατάταξης καλείται να φύγει άμεσα από τη χώρα.

Η απόφαση ήταν ομόφωνη για τον ανεμβολίαστο Σέρβο τενίστα, ενώ το σκεπτικό δεν έγινε άμεσα γνωστό και θα κοινοποιηθεί σύντομα.

Πλέον, μένει να φανεί εάν θα τεθεί σε ισχύ η διάταξη που προβλέπει πως ο εννιά φορές κατακτητής το Australian Open δεν θα μπορεί να επιστρέψει στη χώρα για μια τριετία.

Η απέλαση του Τζόκοβιτς αλλάζει και τον αντίπαλο του Κετσμάνοβιτς στον πρώτο γύρο του Australian Open. Ο Σέρβος βγαίνει εκτός του ταμπλό (αφού το όνομα του είχε μπει στην κλήρωση που έγινε) και τη θέση του παίρνει αθλητής (lucky loser) ο οποίος ηττήθηκε στον 3ο προκριματικό γύρο. Συγκεκριμένα, ο Σαλβατόρε Καρούζο (Νο 150 στην παγκόσμια κατάταξη).

Πηγή: newsit.gr