φώτο αρχείου

Κοινωνία

Άρτα: Βγαίνει από τη ΜΕΘ ο 16χρονος που αυτοπυροβολήθηκε – Γέννησε η μητέρα του

By admin

January 07, 2022

Η πορεία της υγείας του 16 ετών Γιάννη, που αυτοπυροβολήθηκε στην Άρτα μετά τη διαπίστωση ότι σκότωσε με κυνηγητικό όπλο τον 33χρονο θείο του, είναι άριστη μετά την αποσωλήνωση ενώ μέσα στις επόμενες ώρες αναμένεται να βγει από τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας για να συνεχίσει τη νοσηλεία σε θάλαμο της Χειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Άρτας.

Ο 16χρονος έφερε σοβαρά τραύματα στον αριστερό πνεύμονα και στο χειρουργείο οι γιατροί αναγκάστηκαν να προχωρήσουν σε πνευμονεκτομή.

Παράλληλα, η μητέρα του αγοριού έφερε στον κόσμο ένα υγιέστατο κοριτσάκι.

Το χρονικό της τραγωδίας

Συνολικά οκτώ άτομα πήγαν για κυνήγι αγριογούρουνου την περασμένη Κυριακή (02/01) και μοιράστηκαν σε δύο ομάδες με απόσταση πέντε λεπτών η μία από την άλλη.

Η ευχάριστη διάθεση όλων άλλαξε μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα όταν μετά από έναν πυροβολισμό άκουσαν τις φωνές του 16χρονου. Ο 33χρονος θείος του είχε πέσει νεκρός από σκάγια που δέχτηκε στην πλάτη.

Ο ανήλικος βλέποντας τον θείο του νεκρό και ενώ στο σημείο είχε φτάσει ο πατέρας του, έστρεψε το όπλο στον εαυτό του και αυτοπυροβολήθηκε μπροστά του.

Εκείνος σοκαρισμένος τον πήρε στα χέρια και τον μετέφερε σε σημείο ώστε να τον παραλάβει ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, ενώ έκτοτε νοσηλεύεται στο νοσοκομείο της Άρτας με τους γιατρούς να δίνουν μάχη για να τον κρατήσουν στην ζωή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το όπλο με το οποίο ο 16χρονος πυροβόλησε και σκότωσε το θείο του, του το είχε δώσει ο δεύτερος αδερφός του πατέρα του.

Όπως γράφει epiruspost, η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη του πατέρα του 16χρονου καθώς και του θείου του, αδελφού του πατέρα του. Ο πρώτος κατηγορείται για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου και ο δεύτερος για παραβάσεις του νόμου περί όπλων και της δασικής νομοθεσίας καθώς ήταν δικό του το όπλο που χρησιμοποίηση ο ανήλικος.

Πηγή: news247.gr