Ελλάδα

Κορωνοϊός: Το θανατηφόρο 2021 έφυγε με ρεκόρ κρουσμάτων για την Ελλάδα

By admin

January 02, 2022

Σχεδόν τετραπλασιάστηκαν οι θάνατοι μέσα σε έναν χρόνο στην Ελλάδα, τη στιγμή που τα κρούσματα τα οποία ανακοινώνονται καθημερινά σπάνε κάθε ρεκόρ.

Ένας ολόκληρος χρόνος με την πανδημία να έχει περάσει από διάφορα στάδια, τα εμβόλια να έχουν μπει στην καθημερινότητα και παρά την αρχική ελπίδα που χάρισαν να μην έχουν φέρει το πολυπόθητο «τείχος ανοσίας» και τη χώρα να βρίσκεται επί της ουσίας στο ίδιο – αν όχι σε χειρότερο – σημείο ολοκληρώθηκε την Παρασκευή. Ο κορονοϊός συνεχίζει να επελαύνει στην Ελλάδα, με την εμφάνιση της μετάλλαξης Όμικρον να έχει οδηγήσει σε πολύ δύσκολες καταστάσεις τη χώρα, βάζοντας ξανά σε κίνδυνο τις αντοχές του συστήματος Υγείας.

Αντοχές που δοκιμάστηκαν στο έπακρο από τη μετάλλαξη Δέλτα, την ώρα που οι απώλειες ανθρώπινων ζωών σχεδόν τετραπλασιάστηκαν στο διάστημα του χρόνου που πέρασε. Στις 31 Δεκεμβρίου 2020 το σύνολο των θανάτων από κορονοϊό στη χώρα ήταν 4.838, ενώ στις 31 Δεκεμβρίου 2021 το σύνολο των θανάτων από κορονοϊό στην Ελλάδα έφτασαν στους 20.790…

Σε διάστημα ενός έτους, δηλαδή, έχασαν τη ζωή τους 15.952 Έλληνες λόγω του κορονοϊού…

Όλα αυτά, τη στιγμή που τα κρούσματα έχουν φτάσει σε δυσθεώρητα ύψη. Η τελευταία εβδομάδα του 2021 ήταν εφιαλτική, καθώς τα κρούσματα έφτασαν σε πενταψήφιο αριθμό με το αποκορύφωμα να είναι τα 40.560 της Παρασκευής, 31 Δεκεμβρίου. Από τις 28 Δεκεμβρίου, μάλιστα, μέχρι την τελευταία μέρα του χρόνου, καταγράφηκαν 126.625 κρούσματα στην Ελλάδα, με το μέλλον να περιγράφεται δυσοίωνο.

Πηγή: newsbomb.gr