φώτο αρχείου

Ελλάδα

Καιρός: Στα «λευκά» πολλές περιοχές της χώρας, οι πρώτες εκτιμήσεις για τον καιρό των Χριστουγέννων

By admin

December 20, 2021

Από τη βαρυχειμωνιά στην… άνοιξη για τον καιρό τα Χριστούγεννα, οι πρώτες εκτιμήσεις.

Πιο αναλυτικά ο Κλέαρχος Μαρουσάκης σημειώνει: «Το πρώτο ισχυρό κύμα χιονοκακοκαιρίας για τον φετινό Χειμώνα είναι εδώ και λίγες ώρες σε εξέλιξη στη χώρα μας με πυκνές χιονοπτώσεις ακόμη και σε χαμηλά υψόμετρα της κεντρικής και ανατολικής ηπειρωτικής χώρας όπου την ίδια χρονική στιγμή τα δυτικά και βόρεια τμήματα απολαμβάνουν μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια συνοδεία βέβαια τσουχτερού κρύου.

Η εικόνα που περιγράψαμε παραπάνω αποτυπώνεται και στον πρώτο μας χάρτη όπου μπορούμε να δούμε από ψηλά την κατάσταση. Η κατάσταση αυτή θα διατηρηθεί μέχρι και το βράδυ σήμερα (σ.σ. Σάββατο) – πρωί αύριο (δεύτερος και τρίτος χάρτης) για να αρχίσει να βελτιώνεται σταδιακά ο καιρός και να περιορίζεται αυτό το κύμα κακοκαιρίας στα νότια θαλάσσια τμήματα της χώρας μας.

Και αν αυτές τις ημέρες θα πάρουμε μια ισχυρή δόση βαρυχειμωνιάς, ποιος θα μπορούσε να πιστέψει ότι σε μια εβδομάδα από σήμερα (Χριστούγεννα), ο καιρός θα θυμίζει Άνοιξη με τον υδράργυρο να σκαρφαλώνει στους 18 με 20 βαθμούς κελσίου. Καλημέρα σε όλες και σε όλους και προσοχή!!!».

Ο καιρός σήμερα

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα δυτικά, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη, με πρόσκαιρες τοπικές βροχές

και λίγα χιόνια στα ορεινά της Κρήτης. Από το απόγευμα οι νεφώσεις στα κεντρικά και βόρεια θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές

και λίγα χιόνια στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5, στα πελάγη τοπικά 6 και πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της και θα φτάσει στα βόρεια τους 12 και στην υπόλοιπη χώρα τους 13 με 15 βαθμούς Κελσίου. Ωστόσο τις πρωινές και βραδινές ώρες κατά τόπους στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός, ο οποίος θα είναι τοπικά ισχυρός στα βόρεια.

Πηγή: protothema.gr