Πολιτικά

Κορωνοϊός: 130 θύματα, κανένα νέο μέτρο

By admin

December 15, 2021

Το χθεσινό νέο θλιβερό ρεκόρ θυμάτων του κορονοϊού σοκάρει και ανοίγει εκ των πραγμάτων τη συζήτηση μεταξύ των επιστημόνων για νέα μέτρα, παρόλα αυτά όμως η κυβέρνηση δεν θέλει να αλλάξει το σχεδιασμό της, τουλάχιστον όχι πριν τις γιορτές.

Και αυτό καθώς το Μαξίμου θέτει σταθερά σε προτεραιότητα να παραμείνει ανοιχτή η αγορά τα Χριστούγεννα για οικονομικούς λόγους, παρά τις εκατόμβες νεκρών. Και ταυτόχρονα, για πολιτικούς λόγους δεν θέλει ούτε να κάνει πίσω στη δέσμευση πως δεν θα προχωρήσει σε νέο lockdown, ούτε να δυσαρεστήσει “ειδικά εκλογικά κοινά” της Νέας Δημοκρατίας.

Έτσι ενώ ο θλιβερός απολογισμός του κορονοϊού συνεχίζεται, η κυβέρνηση εξακολουθεί να “χαϊδεύει” την Εκκλησία και επιμένει στο αφήγημα περί επιτυχημένης διαχείρισης της πανδημίας, καθώς και στην στρατηγική της “ανοιχτής κοινωνίας”.

Στο κυβερνητικό επιτελείο ελπίζουν ότι η καμπύλη των κρουσμάτων, διασωληνώσεων και θανάτων θα πέσει πάλι και απορρίπτουν εισηγήσεις για “σημειακές παρεμβάσεις”, όπως πχ περιορισμούς στις μετακινήσεις εκτός νομού ή μέτρα που θα επηρέαζαν την κίνηση στη χριστουγεννιάτικη αγορά και στον τομέα της εστίασης.

Η κυβέρνηση επομένως επιμένει επί του παρόντος στη στρατηγική που έχει ήδη χαράξει, με το ισχύον πλέγμα μέτρων για τους ανεμβολίαστους, ποντάροντας αφενός σε αύξηση του ποσοστού εμβολιασμού (αν και δυστυχώς όσοι με καθυστέρηση έκαναν το εμβόλιο αυτές τις ημέρες, δεν θα έχουν ανοσία πριν τις γιορτές), καθώς και στο ότι η πλειοψηφία των πολιτών θα κάνει self test πριν τα Χριστούγεννα και επομένως όσοι νοσούν θα αποφύγουν τις κοινωνικές επαφές.

Σημειωτέον ότι η κυβέρνηση δεν θέλει να κάνει πίσω και σε ένα βασικό άξονα της πολιτικής της όσον αφορά στον κορονοϊό εφέτος, δηλαδή τα ανοιχτά σχολεία. Επιμένει άλλωστε ότι το πλαίσιο μέτρων που έχει εφαρμοστεί στα σχολεία αρκεί, αποφεύγοντας τη συζήτηση για το κατά πόσον τα παιδιά μπορεί να νοσήσουν μεν ελαφρά, αλλά να διασπείρουν τον κορονοϊό στα σπίτια και ενδεχομένως και σε ευπαθή και ηλικιωμένα μέλη της οικογένειας. Σημειωτέον δε ότι οι επιστήμονες φοβούνται ότι η μετάλλαξη Όμικρον αυξάνει τον κίνδυνο νοσηλείας για τους ανήλικους κατά 20%, για αυτό και καλούν τους γονείς να εμβολιάσουν τα παιδιά τους.

Πηγή: news247.gr