Featured

Απ. Πάνας: Καθυστέρηση στις εξαγωγές νωπών, αγροτικών προϊόντων λόγω υποστελέχωσης της ΠΕ Χαλκιδικής

By admin

July 21, 2021

Κοινοβουλευτική παρέμβαση σε τέσσερα Υπουργεία, Εσωτερικών, Αγροτικής Ανάπτυξης, Εργασίας καθώς και Οικονομικών κατέθεσε ο Βουλευτής Χαλκιδικής και Υπεύθυνος Κοινοβουλευτικού Τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης του Κινήματος Αλλαγής Απόστολος Πάνας , τονίζοντας για μια ακόμη φορά, την άμεση ανάγκη για πρόσληψη υπαλλήλων στην Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής και ειδικότερα τη στελέχωση της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής.

Στην παρέμβασή του ο Βουλευτής αναφέρει, ότι η Π. Ε. Χαλκιδικής παρέχει υπηρεσίες σε φορείς και ιδιώτες που δραστηριοποιούνται σε διάφορους τομείς οικονομίας, γεωργίας, κτηνοτροφίας, αλιείας, τουρισμού, υγειονομικού ελέγχου καταστημάτων αλλά και επενδύσεων. Και παρόλο που καταβάλλεται από τους υπαλλήλους το μέγιστο των δυνατοτήτων, είναι φανερά υποστελεχωμένη, φέρνοντας σε λειτουργικό αδιέξοδο κομβικές υπηρεσίες και δυσλειτουργίες στην εξυπηρέτηση των πολιτών.

Ως υπεύθυνος του Κοινοβουλευτικού Τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης του Κινήματος Αλλαγής ο κ. Πάνας, επεσήμανε μάλιστα και την ανάγκη άμεσων προσλήψεων στη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, καθώς λόγω της έλλειψης υπαλλήλων, πολλές από τις εξαγωγές αγροτικών προϊόντων, γίνονται καθυστερημένα και αρκετές δεν πραγματοποιούνται, προκαλώντας σημαντικά οικονομικά προβλήματα στις επιχειρήσεις και στους εργαζομένους της Χαλκιδικής.

Ο κ. Πάνας δήλωσε σχετικά : « Με την παρέμβασή μου στη Βουλή, τονίζω για μια φορά ακόμη, τη μεγάλη ανάγκη της Π.Ε. Χαλκιδικής σε ανθρώπινο δυναμικό και ζητώ από τους αρμόδιους Υπουργούς, να προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου να καλυφθούν άμεσα τα κενά, που δημιουργούν πολλά προβλήματα στην εξυπηρέτηση πολιτών και επιχειρηματιών, ενώ επηρεάζονται σημαντικά οι εξαγωγές των τοπικών αγροτικών προϊόντων και συνολικά η οικονομία της Χαλκιδικής μας.»