Featured

Χαλκιδική: Πληροφορίες για νέο κρούσμα κορωνοϊού σε κατασκήνωση

By admin

July 20, 2021

Νέο κρούσμα κορωνοϊού φέρεται να εντοπίστηκε σε κατασκήνωση της Χαλκιδικής που βρίσκεται σε περιοχή της Κασσάνδρας, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες.

Συνεχίζουν να προκαλούν «πονοκέφαλο» τα κρούσματα κορωνοϊού που εντοπίζονται σε παιδικές κατασκηνώσεις, παρά τα νέα αυστηρότερα μέτρα που λαμβάνονται εδώ και λίγες μέρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες από χθες το βράδυ εντοπίστηκε σε κατασκήνωση στην Κασσάνδρα, ένα νέο κρούσμα, με αποτέλεσμα οι αρχές να τεθούν εκ νέου σε κατάσταση συναγερμού, ώστε να γίνει γρήγορα η διαδικασία της ιχνηλάτησης και να ελαχιστοποιηθεί κάθε πιθανότητα διασποράς. Οι ίδιες πληροφορίες κάνουν λόγο για κατασκηνωτή ή κατασκηνώτρια ηλικίας περίπου 14 ετών, με την κατάσταση της υγείας του να είναι καλή.

Τα υγειονομικά πρωτόκολλα για τη λειτουργία των κατασκηνώσεων μετά τα κρούσματα που είχαν εντοπιστεί σε πολλές περιπτώσεις κατά την πρώτη περίοδο, έχουν γίνει πολύ πιο αυστηρά, με τους ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων να καλούνται να πάρουν επιπλέον μέτρα συνήθως – με δική τους πρωτοβουλία – ώστε να προλαμβάνουν παρόμοιες καταστάσεις και να μειώνεται ο κίνδυνος είτε εμφάνισης κάποιου κρούσματος, είτε εξάπλωσης σε περίπτωση εντοπισμού κρούσματος.

Είναι χαρακτηριστικό, πως όπως ανέφερε στο GRTimes, επιχειρηματίας, ιδιοκτήτης κατασκήνωσης επίσης στην Κασσάνδρα, ενώ το υγειονομικό πρωτόκολλο επιβάλλει rapid τεστ κάθε 7 μέρες, η κατασκήνωση έκανε το πρώτο μέσα σε διάστημα μόλις 4-5 ημερών από την έναρξη της 2ης περιόδου, σε όλους τους κατασκηνωτές και τα στελέχη, καθώς σε περίπτωση κρούσματος η διασπορά θα ήταν μεγάλη.

Η ίδια επιχειρηματίας ανέφερε πως και η φετινή χρονιά είναι εξαιρετικά δύσκολη, με την κατασκήνωση να αναγκάζεται να προμηθευτεί χιλιάδες τεστ και να ξοδεύει πάρα πολλά χρήματα σε απολυμαντικά υλικά – καθαριστικά, ώστε να μειώνεται ακόμη περισσότερο ο κίνδυνος μετάδοσης.

Στις περισσότερες περιπτώσεις πάντως, οι επιχειρήσεις εφαρμόζουν αυστηρά μέτρα. Ήδη από τη στιγμή που επιβιβάζονται τα παιδιά στα λεωφορεία για να πάνε στις κατασκηνώσεις, οφείλουν να έχουν αρνητικό αποτέλεσμα RAPID TEST ή μοριακό, και όχι self-test, ενώ τα επισκεπτήρια γονέων και οι άδειες εξόδου απαγορεύονται.

Τέλος πολλές φορές απαγορεύεται και η προσφορά τροφίμων και πόσιμων ειδών στους κατασκηνωτές, από άτομα έξω από τις κατασκηνώσεις.

Ρεπορτάζ: Αλέξης Αλεξιάδης, Πηγή: GRTimes.gr