Αθλητικά

Διακοπή στο Δανία-Φιλανδία: Κατέρρευσε στο γήπεδο ο Έρικσεν – Τεχνητή αναπνοή για να τον επαναφέρουν

By admin

June 12, 2021

Σοκ στο Δανία-Φινλανδία όταν πριν το τέλος του ημιχρόνου ο Έρικσεν βρέθηκε στο έδαφος με όλο το γήπεδο να παρακολουθεί σοκαρισμένο τις εξελίξεις.

Σοκαριστικές εικόνες στην Κοπεγχάγη όπου ο διεθνής Δανός μέσος Κρίστιαν Έρικσεν κατέρρευσε στο 44ο λεπτό του αγώνα με τη Φινλανδία για το Euro 2020 και οι γιατροί δίνουν μάχη να τον επαναφέρουν.

Το ρολόι στο Πάρκεν της Κοπεγχάγης σημάδευε το 43ο λεπτό όταν ξαφνικά τα βλέματα των θεατών άφησαν την πορεία της μπάλας και καρφώθηκαν στη γωνιά του γηπέδου όπου μόλις είχε πέσει ο Κρίστιαν Έρικσεν.

Ο μεσοεπιθετικός της Δανίας έπεσε μόνος του στον αγωνιστικό χώρο κι αμέσως βρέθηκαν κοντά οι συμπαίκτες του ζητώντας από το ιατρικό τιμ να τρέξει…

Αμέσως έσπευσαν τα ιατρικά επιτελεία Δανίας και Φινλανδίας, για να τον συνεφέρουν, με τεχνητή αναπνοή και στη συνέχεια χρήση απινιδωτή.

Διαιτητές και τα μέλη της Φινλανδίας αποχώρησαν λίγα λεπτά αργότερα προς τα αποδυτήρια. Αμέσως, ακολούθησε το ιατρικό τιμ με τον Έρικσεν στο φορείο και σεντόνια να τον καλύπτουν στα πλάγια, με τις εικόνες να μαρτυρούν πως του έχει γίνει τραχειοτομή.

Incredible player. Praying that he is okay. Eriksen just collapsed on the field pic.twitter.com/BOshYNlKcE

— Charlie (@CharlieV_NC) June 12, 2021

Shocking scenes at Parken!
Eriksen collapsed on the pitch. Pray for Christian! Horror moments at Euro 2020! #DEN pic.twitter.com/hzYUjSzcbV

— OGCOM (@OGambling) June 12, 2021

Μετά την αποχώρηση όλων από τον αγωνιστικό χώρο, η UEFA ανακοίνωσε την αναβολή της αναμέτρησης.

The UEFA EURO 2020 match in Copenhagen has been suspended due to a medical emergency.

— UEFA (@UEFA) June 12, 2021

Την ίδια ώρα άπαντες έπιαναν τα κεφάλια τους, προσεύχονταν δακρυσμένοι, με κομμένη την ανάσα για τον Δανό χαφ, με τα πλάνα που εστίαζαν πάνω του καθώς βρισκόταν στο έδαφος να προκαλούν ανατριχίλα.

Κάσπερ Σμάιχελ και Σίμον Κιάερ έσπευσαν στο πλευρό της συζύγου του Κρίστιαν Έρικσεν, Σαμπρίνα, η οποία δεν μπορούσε να πιστέψει αυτό που συνέβη.

Eriksen's wife came on to the pitch and was consoled by Kasper Schmeichel, who himself was in tears. pic.twitter.com/l2ynR32mkA

— Lilian Chan (@bestgug) June 12, 2021