Αθλητικά

Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης πάλι δίπλα στη Μαρία Σάκκαρη, πανηγύρισε την πρόκριση της

By admin

June 09, 2021

Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης πανηγύρισε έντονα την ιστορική νίκη της Μαρίας Σάκκαρη επί της Ίγκα Σβιάτεκ, με την οποία η Ελληνίδα πρωταθλήτρια προκρίθηκε στα ημιτελικά του Roland Garros.

Όπως έκανε και στον προηγούμενο αγώνα κόντρα στη Σοφία Κένιν, ο γιος του πρωθυπουργού βρέθηκε στο box της Σάκκαρη μαζί με τους προπονητές της και ο φωτογραφικός φακός τον απαθανάτισε αρκετές φορές να πανηγυρίζει με σφιγμένη γροθιά έπειτα από έναν κερδισμένο πόντο.

Δείτε παρακάτω τις καλύτερες στιγμές της αναμέτρησης της Μαρίας Σάκκαρη και Ίγκα Σβιόντεκ στο πλαίσιο του αγώνα για τα προημιτελικά του Roland Garros.

Η ευγενής κίνηση της Μαρίας Σάκκαρη

H Μαρία Σάκκαρη εκτός από εξαιρετική αθλήτρια είναι και εξαιρετικός άνθρωπος.

Κατά τη διάρκεια του αγώνα με την Ίγκα Σβίατεκ η αντίπαλος της κατά τη διάρκεια του δεύτερου σετ ένιωσε ενοχλήσεις και ζήτησε ιατρικό τάιμ άουτ, με αποτέλεσμα το ματς να διακοπεί για λίγα λεπτά.

Η Σάκκαρη περιμένοντας την αντίπαλο της να δεχθεί τη απαραίτητη φροντίδα, αντιλήφθηκε ότι το παιδί που κρατούσε την ομπρέλα της είχε κουραστεί. Έτσι ζήτησε από το διαιτητή να τον αλλάξει αν έχει κουραστει.

Το παιχνίδι έληξε με τη Σάκκαρη να κερδίζει την Πολωνή αντίπαλό της και να γίνεται η πρώτη γυναίκα Ελληνίδα τενίστρια που θα δώσει το παρών σε ημιτελικά Grand Slam.

Στις δηλώσεις της μετά τη σπουδαία επιτυχία, είπε: «Θέλω να πω ένα μεγάλο “ευχαριστώ” στους Ελληνες που είναι εδώ και σε όσους μας βλέπουν από την τηλεόραση, στην ομάδα μου, στην οικογένειά μου. Ελπίζω να αργήσουμε να επιστρέψουμε και να μας υποδεχθείτε με πολλή αγάπη!» ήταν τα λόγια της Σάκκαρη, η οποία λίγο αργότερα, μιλώντας στην κάμερα της ΕΡΤ, τόνισε: «Είναι απίστευτο, δύο Έλληνες στα ημιτελικά του Roland Garros! Αν σας το λέγαμε πριν από δύο χρόνια, δεν θα το πίστευε κανείς και με το δίκιο σας. Είναι μεγάλη στιγμή για την Ελλάδα, το δείχνουμε κάθε μέρα μέσα στο γήπεδο πόσο αγαπάμε την Ελλάδα».