Κοινωνία

Eurovision 2021: «Σάρωσε» η Έλενα Τσαγκρινού – Φινάλε ψιθυρίζοντας με νόημα El Diablo

By admin

May 19, 2021

Η Έλενα Τσαγκρινού ανέβηκε στη σκηνή του Ahoy Arena του Ρότερνταμ και «σάρωσε» με το αρχετυπικό «El Diablo» «Είμαστε εδώ λίγο αγχωμένοι, αλλά χαρούμενοι. Μία Eurovision πρωτόγνωρη και πέρα από τα προγνωστικά το σημαντικό είναι ότι έχουν συγκεντρωθεί άνθρωποι από όλη την Ευρώπη σε μία προσπάθεια να ανακτήσουν την ανθρώπινη επαφή. Να ζήσουν μία γιορτή ξανά μαζί και δεν είναι εύκολο. Είναι το πρώτο μεγάλο μαζικό γεγονός που διοργανώνεται με τη φυσική παρουσία των ανθρώπων και λόγω της πανδημίας είναι ένα σημαντικό γεγονός για το Ρότερνταμ. 16 τραγούδια διαγωνίζονται στο φετινό ημιτελικό ανάμεσα τους και η Κύπρος» είπε ο Γιώργος Καπουτζίδης στην έναρξη του α’ ημιτελικού της Eurovision 2021.

Αυτή είναι η πέμπτη φορά που ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί στην Ολλανδία, καθώς τελευταία φορά ήταν το 1980. Οι Ολλανδοί είχαν νικήσει τον διαγωνισμό στην διοργάνωση του 2019 στο Ισραήλ, με τον Ντάνκαν Λόρενς και το τραγούδι «Arcade». Ο περσινός νικητής ερμήνευσε το κομμάτι της νίκης και καταχειροκροτήθηκε.

Το «El Diablo», που έγραψαν οι παγκοσμίου φήμης δημιουργοί Thomas Stengaard, Jimmy «Joker» Thornfeldt, Laurell Barker και Oxa, παρουσιάστηκε στη σκηνή του Ahoy Arena του Ρότερνταμ μέσα από ένα εντυπωσιακό performance με οπτικά εφέ που βασίζονταν στους καθρέφτες και τις φωτιές, σε καλλιτεχνική επιμέλεια του διεθνούς γνωστού Marvin Dietmann, ενώ τη δυναμική χορογραφία επιμελήθηκε η Chali Jennings.

Η Έλενα Τσαγκρινού φόρεσε μία δημιουργία της παγκοσμίου φήμης fashion designer Celia Kritharioti, με μέταλλο, πολύτιμους λίθους και κρύσταλλα, ενώ το χτένισμα επιμελήθηκε ο Σταύρος Λιάρος και το make up η Κορίνα Τακαρώνη.

Από τις 16 χώρες που διαγωνίζονται απόψε, μόνο οι δέκα θα πάρουν το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό. Δικαίωμα ψήφου στον A’ Ημιτελικό έχουν οι χώρες που συμμετέχουν σ’ αυτόν, μαζί με τη Γερμανία, την Ιταλία και την Ολλανδία.

Με πληροφορίες από: ethnos.gr