Επί ποδός βρίσκεται η Χαλκιδική η οποία προετοιμάζεται για το άνοιγμα του τουρισμού. Στο Ράδιο Θεσσαλονίκη και τον Στέφανο Διαμαντόπουλο μίλησαν ο δήμαρχος του δήμου Αριστοτέλη, Στέλιος Βαλιάνος, ο δήμαρχος Σιθωνίας Κυπαρίσσης Ντέμπλας και η δήμαρχος Κασσάνδρας Αναστασία Χαλκιά.
«Υπάρχει ένας οργασμός προετοιμασίας στις παραλίες και τους τόπους που θα υποδεχτούμε τους επισκέπτες» τόνισε ο κ. Βαλιάνος.
«Έχουμε ζητήματα σε κάποιους βιολογικούς ας πούμε στην Ιερισσό. Έχουμε κάνει βέβαια διορθωτικές παρεμβάσεις. Ετοιμάζουμε μελέτες ψάχνουμε χρηματοδοτήσεις. Κάνουμε ενέργειες αναβάθμισης. Οι βιολογικοί είναι σημαντικό και το οδικό δίκτυο επίσης.
Το περιφερειακό δίκτυο είναι σε καλή κατάσταση νομίζω η καθημερινότητα του πολίτη είναι αυτό που προέχει πάντα» σημείωσε.
Ερωτηθείς για την ανακύκλωση σημείωσε πως «μαζεύουμε 35 με 40 τόνους ανακύκλωση περίπου τον μήνα. Το ζήτημα είναι όταν πάει στα ΚΔΑΥ στα κέντρα διαλογής εκεί με ένα οριζόντιο κόψιμο 50% -60% μας την απορρίπτουν ως ακατάλληλη ενώ ο δήμος Αριστοτέλη γνωρίζει ότι στέλνει καθαρή ανακύκλωση, επειδή όμως ενδεχομένως από άλλες περιοχές έρχονται ανακυκλώσεις αναμεμειγμένες με σκουπίδια δυστυχώς η ανακύκληση αυτή δεν αποδίδει αυτό που πρέπει.
Στο ΚΔΑΥ της Θέρμης εκεί γίνεται η διαλογή τους. Δεν υπάρχει πιο κοντά. Πάει απορριμματοφόρο αδειάζει εκεί και γίνεται η διαλογή. Ολοκληρώνεται ο ΧΥΤΑ Αρναίας βέβαια να το τονίσω και αυτό».
Ο δήμαρχος μίλησε και για την Αμουλιανή σημειώνοντας πως γίνεται προσπάθεια να αναπτυχθεί πολεοδομικά. «Στενάζει το νησί με βάση την ανάπτυξη που λαμβάνει τα τελευταία χρόνια πρέπει να αναπτυχθεί και πολεοδομικά. Είναι συνέχεια ανοδική η πορεία του» τόνισε. Πρόσθεσε πως «είναι οριζόντια εμβολιασμένο το νησί και με την δεύτερη δόση».
Αναφορικά με την υδροδότηση, «είναι συγκεκριμένη η ροή που μπορεί να υπάρχει. Δεν έχουμε ιδιαίτερα προβλήματα στην υδροδότηση απλά όταν πάει από 500 κατοίκους στις 6.000 στα απομακρυσμένα σημεία έχουμε θέμα».
Μάλιστα ο δήμαρχος έκανε γνωστό πως «πήγαμε αποστολή του δήμου Αριστοτέλη, στις Βαλεαρίδες νήσους και συγκεκριμένα στην Μαγιόρκα και ξεκινάμε πρόγραμμα δικτύωσης των Βαλεαρίδων με την Αμουλιανή.
«Οι επαγγελματίες ετοιμάζονται δεν έχουμε πολύ κόσμο αυτή την στιγμή δεν προσδοκούν κάτι ιδιαίτερο. Στο δεύτερο δεκαήμερο του Ιουνίου ξεκινάνε για τους περισσότερους οι κρατήσεις» είπε από την μεριά του ο κ. Ντέμπλας.
Αναφορικά με το αν υπάρχουν ζητήματα σημείωσε πως «προβλήματα πάντα υπάρχουν. Το θέμα των βιολογικών είναι κρίσιμο εμείς υποβάλαμε πρότασσες για Νικήτη και Μαρμαρά και ετοιμάζουμε και πρόταση για τον βιολογικό της Σάρτης». Τέλος ανέφερε ότι «το δημόσιο εκσυγχρονίστηκε πέρασε στην ψηφιακή εποχή. Ζητάμε επανειλημμένα να πάρουμε εξειδικευμένο προσωπικό. Προσπαθούμε, νομίζω κάτι καταφέρνουμε».
Πυρετώδεις προετοιμασίες και στον δήμο Κασσάνδρας. «Έχουμε καθαρίσει τις παραλίες τους χώρους μας κάνουμε μεγάλο αγώνα. Με επαφή που είχαμε με όλους τους ξενοδόχους δεν έχουν μεγάλες κρατήσεις αλλά αισιοδοξούν. Και πρέπει να ποντάρουμε στον εσωτερικό μας τουρισμό» είπε η κ. Χαλκιά.
«Νομίζω καταλάβαμε όλοι πως η Θεσσαλονίκη και οι έλληνες μας στηρίζουν τις δύσκολες στιγμές» σημείωσε.
Για τον βιολογικό είπε πως «φέτος κάναμε νομίζω καλή συντήρηση των μηχανημάτων. Όλα τα χωρία εκτός από τέσσερα είναι με βιολογικούς».
Τέλος ερωτηθείσα για την ανακύκλωση είπε πως «την στέλνει ο εργολάβος σε δομή. Για να λέμε την αλήθεια όμως έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας και οργανώνουμε περισσότερο την ανακύκλωση. Έχουμε και τους καφέ κάδους για τα οργανικά έχουμε προχωρήσει».
Πηγή: thessnews.gr