Featured

Συγκλονίζει το μήνυμα μοναχού του Αγίου Όρους λίγο πριν πεθάνει από κορωνοϊό

By admin

May 02, 2021

Ήταν αρνητής της μάσκας και του Κορονοϊού. Έλεγε πως είναι μια απλή γρίπη. Δεν έπαιρνε προφυλάξεις, νόσησε, νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου και τελικά έχασε τη ζωή του.

Ο λόγος για τον πατέρα Χρύσανθο, από την ιερή σκήτη της Αγίας Αννης του Αγίου Όρους ο οποίος, λίγο πριν φύγει από τη ζωή κι έχοντας καταλάβει το σφάλμα του, έστειλε ένα συγκλονιστικό μήνυμα στον Νικόλαο Δημητριάδη, αναπληρωτή καθηγητή Θεολογίας στο ACT και μουσικοσυνθέτη. Ο Νικόλαος Δημητριάδης αποκάλυψε την εξομολόγηση του πατέρα Χρύσανθου σε ένα βίντεο σήμερα, Μεγάλο Σάββατο, λίγο πριν την Ανάσταση, ως φόρο τιμής για την ανάπαυση της ψυχής του ασκητή μοναχού. «Σκέφτηκα πολύ πριν κάνω αυτό το βιντεάκι γιατί είπα, ποιος θα το ακούσει, ποιον ενδιαφέρει», σημειώνει ο Νικόλαος Δημητριάδης. «Μετά ήρθαν στο μυαλό μου τα γεγονότα του Χριστού και της Ανάστασής του αλλά και η πορεία του στον κόσμο, μια πορεία γεμάτη συγχώρεση κι αγάπη. Κι ένα παράδειγμα που σχετίζεται με το αίσθημα ευθύνης που οφείλουμε να έχουμε απέναντι στον συνάνθρωπό μας», εξήγησε και διάβασε δημόσια το μήνυμα του πατέρα Χρύσανθου.

Το μήνυμα έγραφε χαρακτηριστικά:

“… στο λέω εγώ που ήμουν αρνητής του κορονοϊού και της μάσκας. Στο λέω εγώ που έλεγα ότι είναι μια γρίπη και τώρα είμαι στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου με κορονοϊό και δεν ξέρω τι θα γίνει. Ότι πει η Παναγιά. Τώρα κατάλαβα ότι δυστυχώς άθελά μου έπαιζα το παιχνίδι αυτών που θέλουν το κακό μας. Άθελά μου τον διέδωσα γιατί αντιστεκόμουν, όπως πίστευα. Νόμιζα ότι είμαι άτρωτος κι όμως για τις αρρώστιες είναι οι γιατροί ειδικοί. Εμείς οι χριστιανοί μόνο για την ψυχή μας μπορούμε να μιλάμε. Να προσέχεις και να προσεύχεσαι για μένα”.

Δείτε το βίντεο:

Πηγή: parallaximag.gr