Featured

Δημοτικό Σχολείο Ολύνθου – Ένα διαφορετικό σχολείο – Ένα σχολείο πρότυπο (βίντεο)

By admin

April 23, 2021

Οι μικροί μπόμπιρες καλλιεργούν παραδοσιακές ποικιλίες φυτών στο σχολείο

Προχθές Τρίτη 20/4/21 επισκέφθηκα το δημοτικό σχολείο Ολύνθου κατόπιν ραντεβού, μιας και μετά τη δημοσίευση στο facebook έγινε χαμός μιας και ανακοινώθηκε από τον δάσκαλο και καθοδηγητή Κο Βασίλη Μισαηλίδη ότι το θερμοκήπιο στην αυλή του σχολείου είχε μεγάλη επιτυχία από την φυτοσπορά που κάνανε οι μικροί μπόμπιρες το χειμώνα και έτσι θα μοίραζαν φυτά από το δικό τους φυτώριο παραδοσιακών σπορίων.

Και ενώ στην πλειοψηφία τους οι Δάσκαλοι και γενικά οι εκπαιδευτικοί νιώθουμε πολλές φορές ότι κάνουν αγγαρεία στα σχολεία, ο κύριος Βασίλης ακούραστος και με αγάπη και όρεξη καθοδηγεί τα μικρά μαθητούδια σε ωραίες ασχολίες και περιπέτειες.

Το σχολείο Ολύνθου είναι άλλωστε ξακουστό στο πανελλήνιο για ξεχωριστές δράσεις όπως το Διαδραστικό Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής και μας γεμίζουν υπερηφάνεια.

Ο Δάσκαλος Λιαντίνης έλεγε σε μια από τις τελευταίες του ομιλίες θέλοντας να καταδείξει την παρακμή της εποχής μας σε όλους τους τομείς. Έλεγε λοιπόν ο Λιαντίνης “Πέθανε ο δάσκαλος… πέθανε ο ποιητής… πέθανε το βιβλίο… πέθανε ο έρωτας… πέθανε το σώμα…”… θα συμπλήρωνα λοιπόν με μια δόση “τόλμης” και “θράσους” προς τον μέγα Λιαντίνη πως ΟΧΙ ευτυχώς δεν “πέθαναν” όλοι.

Κείμενο – βίντεο: GeorgeSal