Σε “αναμμένα κάρβουνα” η “Σύμπραξις” για τα Πασχαλιάτικα ταξίδια

Το «πράσινο φως» από τους κυβερνητικούς φορείς περιμένει η «Σύμπραξις», η ομάδα των 95 τουριστικών πρακτόρων, που κάθονται σε «αναμμένα κάρβουνα», περιμένοντας να δούνε αν θα επιτραπούν οι πτήσεις εσωτερικού για την περίοδο του Πάσχα.

Όλα είναι έτοιμα, συμφωνημένα μεταξύ τουριστικών πρακτόρων, της αεροπορικής εταιρείας SKY express και ξενοδόχων στα νησιά του Αιγαίου, το μόνο που λείπει είναι η άρση της απαγόρευσης στις πτήσεις και τις μετακινήσεις εσωτερικού.

«Θέλουμε να γνωρίζουμε αν θα επιτραπούν οι μετακινήσεις, εννοείται με τη λήψη μέτρων προστασίας», είπε στο GRTimes.gr εκπροσωπώντας τη «Σύμπραξις» ο τουριστικός πράκτορας κ. Στέφανος Χατζημανώλης. «Είμαστε μία ανάσα από τη Μεγάλη Εβδομάδα και περιμένουμε μία συγκεκριμένη απάντηση από τους αρμόδιους φορείς.

«Δεν έχουμε πάρει προκαταβολές από τους πελάτες που επικοινωνούν με τα πρακτορεία μας, εκδηλώνοντας ενδιαφέρον συμμετοχής. Δεν θέλουμε να βρεθούμε εκτεθειμένοι απέναντι σε πελάτες παρότι ήδη έχουμε κλείσει και προπληρώσει θέσεις σε τέσσερα αεροπλάνα των 45 θέσεων. Εάν παραμείνει σε ισχύ η απαγόρευση στις πτήσεις εσωτερικού από πλευράς ΥΠΑ, οι κρατήσεις που έχουν γίνει με την SKY express, θα μεταφερθούν για το καλοκαίρι.

«Διαφορετικά, αν είναι να αρθεί η απαγόρευση πτήσεων, θα πρέπει να ενημερωθούμε άμεσα για να υπάρχει κάποιο περιθώριο χρόνου για να πουληθούν οι θέσεις σε αυτές τις οργανωμένες εκδρομές. Αν φτάσουμε στη Μεγάλη Εβδομάδα με το «ξέρω δεν ξέρω» και τελικά άρουν την απαγόρευση, τότε θα υποστούμε μεγάλη ζημία. Για την οργάνωση αυτών των εκδρομών του Πάσχα, οι περισσότεροι δεσμεύσαμε όσα χρήματα είχαμε κρατήσει από τις Επιστρεπτέες», τόνισε ο κ. Χατζημανώλης.

Τελικά, η πρωτοβουλία της «Σύμπραξις», με απόφαση που πάρθηκε το Δεκέμβριο του 2020, αποδεικνύεται πως είχε μεγάλο ρίσκο, παρά την υποστήριξη που είχαν οι τουριστικοί πράκτορες από τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργο Χατζημάρκου, τον πρόεδρο της ΠΟΞ Γρηγόρη Τάσιο και την πολύ καλή συνεργασία με ξενοδόχους και την αεροπορική εταιρεία.

Δυνάμωσε η “Σύμπραξις”

Να σημειωθεί ότι η «Σύμπραξις», μέσα στο τελευταίο τρίμηνο, δυνάμωσε αφού τα μέλη της αυξήθηκαν από 84 σε 87 και, στη συνέχεια σε 95. Οι τουριστικοί πράκτορες που συνεργάζονται, έχουν πρακτορεία στη Βόρειο Ελλάδα και Θεσσαλία και διαπιστώνουν, πως μέσω της «Σύμπραξις» μπορούν αποτελεσματικότερα να αυξήσουν το έργο των επιχειρήσεών τους.

Σημειώνεται ότι η «Σύμπραξις» έχει οργανώσει τετραήμερα ταξίδια, από τη Μεγάλη Πέμπτη ως τη Δευτέρα του Πάσχα, στα νησιά Σύρο, Κάλυμνο, Σκύρο και Αστυπάλαια. Από Σύρο οι εκδρομείς θα πάνε και σε Τήνο, Πάρο, ενώ από την Κάλυμνο θα γίνουν ταξιδάκια σε Λέρο και Πάτμο.

Υπενθυμίζεται ότι με την πιο πρόσφατη notam της ΥΠΑ, η απαγόρευση στις πτήσεις εσωτερικού ισχύει μέχρι τις 12 Απριλίου, ενώ πολλοί Έλληνες που ζούνε στο εξωτερικό και έχουν εμβολιαστεί, δεν γνωρίζουν ακόμη αν θα μπορέσουν να έρθουν για το Πάσχα στη χώρα μας χωρίς να αναγκαστούν σε καραντίνα.

Ρεπορταζ: Άννη Καρολίδου, Πηγή: grtimes.gr

Exit mobile version