Featured

Ιστορικό μυθιστόρημα για τη Χαλκιδική

By admin

March 29, 2021

Ένας Φίλος από τα Παλιά της Κατερίνας Κοσμά.

Το βιβλίο της συγγραφέως Κατερίνας Κοσμά είναι βασισµένο σε αληθινά γεγονότα, σε μαρτυρίες απλών ανθρώπων που βρέθηκαν αντιμέτωποι µε τον εμφύλιο πόλεμο στην Ελλάδα.

Το ιστορικό αυτό μυθιστόρημα θα σας γυρίσει πίσω στον χρόνο σε μια άλλη, ζοφερή εποχή και θα σας γεμίσει µε σκέψεις για το τι τελικά έχει πραγματική αξία στη ζωή µας.

Το βιβλίο κέρδισε το 2ο Βραβείο στον Διεθνή Λογοτεχνικό Διαγωνισμό Video Poetica 2020.

Το βιβλίο

Ο Γιάννης και ο Χρήστος, δύο νεαρά αγόρια, ζουν την καθημερινότητά τους σε δύο χωριά της Χαλκιδικής. Οι ζωές τους διασταυρώνονται αναπάντεχα και μια δυνατή φιλική σχέση αναπτύσσεται μεταξύ τους. Οι δυο φίλοι βιώνουν άλλοτε χαρούμενες κι άλλοτε θλιβερές εμπειρίες, που τους δένουν σαν μια γροθιά. Παράλληλα, σε κάθε τους κίνηση τους παρακολουθεί ένας κοινός τους φίλος. Ένας φίλος, που φέρνει στις ζωές τους τα πάνω-κάτω…

Εν μέσω του σπαρακτικού και αδελφοκτόνου πολέμου αυτοί οι νέοι προσπαθούν να επιβιώσουν, να ξεχάσουν, να γιατρευτούν, να ερωτευτούν και να συνεχίσουν να ζουν. Ο εμφύλιος πόλεμος θα αλλάξει και θα καθορίσει τη μοίρα αυτών των παιδιών και ενός ολόκληρου λαού.

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Πηγή.

Η συγγραφέας

Η Κατερίνα Κοσμά κατάγεται από τον Πολύγυρο Χαλκιδικής. Αποφοίτησε από το τμήμα Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ. και εργάζεται ως φιλόλογος. ‘Έχει εκδώσει το βιβλίο «Γλώσσα Δ΄ Δηµοτικού» (Χατζηθωµάς, 2007). Έχει γράψει διηγήματα και τρία θεατρικά έργα· ένα κοινωνικό «Πρόταση ευτυχίας», ένα ιστορικό «Κανίβαλοι» και μια σύγχρονη κωµωδία «Να ζήσει η νύφη». Τα δύο πρώτα συγκαταλέχθηκαν στους φιναλίστ στον διεθνή λογοτεχνικό διαγωνισµό του LGFF. Επίσης, έχει γράψει το κείμενο της θεατρικής παράστασης «Ένα κερί αρκεί(;)» για τον θίασο «Έννεπε Μούσα».

Το πρώτο της μυθιστόρημα «Ένας φίλος από τα παλιά» κέρδισε το 2ο Διεθνές Βραβείο Video Poetica 2020.

Στοιχεία βιβλίου

Τίτλος: Ένας Φίλος από τα Παλιά Συγγραφέας: Κατερίνα Κοσμά Εκδόσεις: Πηγή Τιμή Λιανικής: 17.00€ Σελίδες: 588

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ