φώτο αρχείου

Featured

Forbes: Η προσπάθεια του Sani να γίνει το πρώτο resort στην Ελλάδα με μηδενικές εκπομπές άνθρακα

By admin

March 19, 2021

To Sani Resort της Χαλκιδικής έδινε πάντα προτεραιότητα στην αειφορία, όμως την περασμένη χρονιά ενίσχυσε περαιτέρω τις προσπάθειές του στον τομέα αυτό με στόχο να γίνει το πρώτο resort στην Ελλάδα με μηδενικές εκπομπές άνθρακα.

Η διευθύντρια αειφορίας του Sani Resort, Ελένη Ανδρεάδη, σε δηλώσεις της στο Forbes, αναφέρει ότι η άμεση ανάγκη δράσεων για την κλιματική αλλαγή, την απώλεια της βιοποικιλότητας και της μόλυνσης από τα πλαστικά έχει γίνει αντιληπτή ακόμα περισσότερο από την έναρξη της πανδημίας.

Η περασμένη χρονιά μετέφερε το μήνυμα ότι δεν μπορούμε να ζούμε υγιείς ζωές σε έναν πλανήτη που νοσεί, και παρατηρούμε ότι οι επισκέπτες, η τοπική κοινότητα, οι μέτοχοι, οι τράπεζες, με την ενίσχυση της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας στηρίζουν αυτή την ιδέα περισσότερο από ποτέ, τόνισε η κ. Ανδρεάδη.

Τα πέντε πεντάστερα ξενοδοχεία της  Sani και η Sani Marina λειτουργούν με όρους αειφορίας με πρωτοβουλίες όπως η χρήση ανανεώσιμης ενέργειας, η ουδετερότητα άνθρακα και ο στόχος για πλήξη κατάργηση των πλαστικών αλλά και οι συνεργασίες για την  προστασία της φύσης.

Το Sani Resort διαθέτει τώρα 100% πράσινη ενέργεια, η οποία εξοικονόμησε 12.500 τόνους άνθρακα μόνο το 2019 και το 2020 ήταν το πρώτο έτος με ουδέτερο άνθρακα. Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Zero Carbon Footprint, αύξησε σημαντικά την ικανότητα ανανεώσιμης ενέργειας της περιοχής, μειώνοντας παράλληλα τις εκπομπές άνθρακα.

Το resort κατάφερε να μειώσει το πλαστικό μιας χρήσης κατά περισσότερο από 80% τα τελευταία οκτώ χρόνια, χρησιμοποιεί 48% λιγότερο νερό ανά επισκέπτη από ό, τι το 2016 και ανακυκλώνει ετησίως περισσότερους από 300 τόνους απορριμμάτων.

Πηγή: tornosnews.gr