Featured

Αποστολή της ΕΟΔ Χαλκιδικής στις πληγείσες από το σεισμό περιοχές της Λάρισας

By admin

March 07, 2021

Νέα αποστολή της ΕΟΔ στις πληγείσες από το σεισμό περιοχές της Λάρισας.

Μέλη της ομάδας από την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Λάρισας, την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Χαλκιδικής, την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Μαγνησίας και την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΣΩΣΗΣ, Παράρτημα Κοζάνης συνδράμουν στο στήσιμο και την οργάνωση του καταυλισμού στα χωριά Μεσοχώρι και Βλαχογιάννη και διανείμουν φαγητό στους κατοίκους.

Η ΕΟΔ Παράρτημα Χαλκιδικής και η Βάση Ετοιμότητας Κασσάνδρας πέρα από τη συνδρομή στις πληγείσες από το σεισμό περιοχές της Λάρισας, παρέδωσε χθες και την πρώτη παρτίδα τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης που συγκέντρωσε με τη δίκη τους πρωτοβουλία.

“Η πρώτη παρτίδα τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης από τη Χαλκιδική έφτασε στον προορισμό της. Η συμμετοχή του κόσμου ιδιαίτερα συγκινητική. Παρά τον λίγο χρόνο που είχαμε στη διάθεσή μας, το αποτέλεσμα ξεπερνά τις προσδοκίες μας. Προσεχώς και νέο δρομολόγιο.

Συναισθανόμενη τις δύσκολες στιγμές που βιώνουν οι συνάνθρωποι μας στη Θεσσαλία, μετά την πρόσφατη, έντονη, συνεχή σεισμική δραστηριότητα, το Παράρτημα Χαλκιδικής της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης αναλαμβάνει την πρωτοβουλία να συγκεντρώσει και να παραδώσει άμεσα είδη που θα διευκολυνουν την καθημερινότητα και θα ανακουφίζουν τους πληγέντες.

Τα είδη που κρίνονται απαραίτητα σε αυτή τη φάση είναι τα εξής: * ξηρά τροφή * εμφιαλωμένα νερά και γάλατα μακράς διάρκειας * είδη προσωπικής υγιεινής (χαρτιά υγείας, σερβιέτες, μωρόμαντηλα κλπ) * λοιπά είδη πρώτης ανάγκης και προστασίας (μάσκες, αντισηπτικα, σακούλες σκουπιδιών κλπ) * λοιπά είδη αντιμετώπισης όπως φακοί, μπαταρίες κλπ.”, αναφέρει η ΕΟΔ Παράρτημα Χαλκιδικής σε ανακοίνωσή της.