Κεντρική Μακεδονία

«Καμπανάκι» από τον Σαρηγιάννη: Περισσότερα μέτρα σε όλη τη Θεσσαλονίκη

By admin

February 24, 2021

Σύμφωνα με τον καθηγητή Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ Δημοσθένη Σαρηγιάννη, ανησυχητικός παραμένει ο αριθμός των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού, ιδιαίτερα στην Αττική

Σύμφωνα με την ανάλυση του κ. Σαρηγιάννη και της ομάδας του που δημοσιεύεται στο enikos.gr, προβληματίζουν, πέρα από την Αττική, η Αχαΐα, η Εύβοια, η Θάσος, η Χαλκιδική, καθώς επίσης η Αρκαδία, η Αργολίδα, το Ρέθυμνο και το Ηράκλειο. Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται και η Θεσσαλονίκη, στην οποία προβλέπεται αύξηση του ιικού φορτίου του SARS-CoV-2 στην κοινότητα και αύξηση κρουσμάτων τις επόμενες ημέρες.

Σχετικά με τη Θεσσαλονίκη, η ομάδα Σαρηγιάννη επισημαίνει ότι ακολουθεί την ήπια αύξηση που αναμενόταν αυτή την εβδομάδα. Συνεπώς, παρόλο που η κατάσταση ήταν καλή μέχρι και την προηγούμενη εβδομάδα, έχει ξεκινήσει η αναμενόμενη ανοδική τάση με βάση τη λειτουργία δραστηριοτήτων που ήδη ισχύουν.

«Παρόλο που η κατάσταση είναι ακόμα συγκρατημένη, οι αβεβαιότητες που εισάγει ο μειωμένος αριθμός των τεστ ανίχνευσης των προηγουμένων ημερών όσο και η μη πλήρης εικόνα της πραγματικής διασποράς του μεταλλαγμένου στελέχους B.1.1.7. του SARS-CoV-2 στην κοινότητα, καθιστά αναγκαία τη λήψη επιπλέον μέτρων και στη Θεσσαλονίκη, δεδομένου ότι όσο νωρίτερα ληφθούν μέτρα αντιμετώπισης της διασποράς στην κοινότητα, τόσο καλύτερη θα είναι η απόδοσή τους» αναφέρεται χαρακτηριστικά, διευκρινίζοντας πως κάνουν λόγο για μέτρα σε όλη τη Θεσσαλονίκη και όχι μόνο σε συγκεκριμένους δήμους.

Πηγή: thessnews.gr