Κόσμος

Ολλανδία: 16χρονος ταξίδεψε από την Κένυα κρυμμένος στον εξοπλισμό προσγείωσης αεροπλάνου

By admin

February 09, 2021

Ένας έφηβος βρέθηκε ζωντανός, αφότου ταξίδεψε από την Κένυα στην Ολλανδία ως λαθρεπιβάτης κρυμμένος στον εξοπλισμό προσγείωσης αεροπλάνου.

Ο 16χρονος επέζησε από τις υπό του μηδενός θερμοκρασίες επί αρκετές ώρες, κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Εκτιμάται ότι είναι από την Κένυα και πιστεύεται ότι μπήκε στο αεροπλάνο στο Ναϊρόμπι, αν και δεν είναι ξεκάθαρο το πώς κατάφερε να το κάνει αυτό.

Το εμπορευματικό αεροσκάφος αναχώρησε από το Ναϊρόμπι την Τετάρτη. Έκανε στάσης στην Κωνσταντινούπολη και το αεροδρόμιο Στάνστεντ του Λονδίνου, προτού φτάσει στο αεροδρόμιο του Μάαστριχτ το απόγευμα της Πέμπτης.

Εργαζόμενοι του αεροδρομίου εντόπισαν τον 16χρονο λίγο μετά την προσγείωση. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με υποθερμία, αλλά είναι σε καλή κατάσταση, σύμφωνα με πληροφορίες. Η αστυνομία κάνει έρευνα για το αν τον έβαλαν κρυφά στο αεροσκάφος διακινητές, σύμφωνα με την Telegraph.

Το αγόρι ήταν τρομερά τυχερό που βγήκε ζωντανό από αυτή την περιπέτεια, δήλωσε εκπρόσωπος του αεροδρομίου του Μάαστριχτ. Συχνά λαθρεπιβάτες που κρύβονται στον εξοπλισμό προσγείωσης χάνουν τη ζωή τους από την έλλειψη οξυγόνου ή λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών κατά τη διάρκεια της πτήσης.

Με πληροφορίες από Guardian, lifo.gr