Featured

Δήμαρχος Κασσάνδρας: «Όποια απόφαση όσο σκληρή και να είναι, είμαι σύμφωνη»

By admin

February 01, 2021

Ανοιχτό το ενδεχόμενο οι εστίες στο δήμο Κασσάνδρας να προέρχονται από μετακινήσεων από χώρα σε χώρα άφησε μιλώντας στο Ράδιο Θεσσαλονίκη, η δήμαρχος Αναστασία Χαλκιά.

Όπως ανέφερε μιλώντας στον Στέφανο Διαμαντόπουλο, ο ΕΟΔΥ ενημερώνει τους δήμους κάθε Δευτέρα για τον αριθμό των κρουσμάτων και τις νοσηλείες στην περιοχή χωρίς να δίνουν περαιτέρω στοιχεία επικαλούμενοι προσωπικά δεδομένα.

Η κατάσταση είναι κρίσιμη στην περιοχή με την κ. Χαλκιά να ενημερώνει ότι δύο νέοι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους τις τελευταίες μέρες.

Η δήμαρχος ανέφερε ότι έχει ενημερώσει και τον ΕΟΔΥ και τα αρμόδια υπουργεία για όσα γνωρίζουν και για πιθανές εστίες μετάδοσης του ιού στην περιοχή αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο η επιδείνωση της επιδημιολογικής εικόνας να οφείλεται σε μετακινήσεις από χώρα σε χώρα.

«Πρόκειται για μετακινήσεις από χώρα σε χώρα. Κάποια ταξιδεύουν σε άλλες χώρες για διακοπές και έρχονται πίσω στην Ελλάδα. Ενημερώσαμε τα αρμόδια υπουργεία για το πώς προέκυψε και τι μπορεί να γίνει. Είναι οι πάντες ενημερωμένοι» τόνισε μεταξύ άλλων δεσμευόμενη ότι δεν μπορεί να αναφερθεί πιο συγκεκριμένα.

«Το θέμα είναι να μην χαθεί ο έλεγχος. Να μην φτάσουμε σε αυτό το σημείο. Όποια απόφαση όσο σκληρή και να είναι, είμαι σύμφωνη» σχολίασε αναφορικά με την απόφαση για το κλείσιμο της Χαλκιδικής.

*Φώτο αρχείου Πηγή: thessnews.gr