Featured

Σοβαρή βλάβη στον κεντρικό αγωγό ύδρευσης στην Ορμύλια (φώτο)

By admin

January 06, 2021

Σοβαρή βλάβη υπέστη ο κεντρικός αγωγός ύδρευσης που τροφοδοτεί την Ορμύλια εντός του χειμάρρου Καπρινίκια.

Η βλάβη προκλήθηκε εξαιτίας της έντονης νεροποντής το απόγευμα της Δευτέρας. Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Πολυγύρου, Γιώργο Ματέας, η βλάβη είναι σε σημείο που, εάν δεν υποχωρήσει η στάθμη του νερού είναι αδύνατη η προσέγγιση και η επισκευή του.

Προς το παρόν λειτουργεί μόνο η δεύτερη γεώτρηση της Ορμύλιας, που είναι μικρότερης ισχύος και δεν επαρκεί για εύρυθμη τροφοδοσία. Ως εκ τούτου ο Δήμος παρακαλεί τους κατοίκους να κάνουν την μέγιστη δυνατή οικονομία στη χρήση του νερού. Όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν το συνεργείο αποκατάστασης διαρροών θα επισκευάσει τον αγωγό άμεσα, αναφέρει ο αντιδήμαρχος Πολυγύρου.

Δείτε τις φωτογραφίες που ανήρτησε ο αντιδήμαρχος Πολυγύρου στο Facebook:

Δυστυχώς, η βλάβη δεν αποκαταστάθηκε σήμερα, σύμφωνα με καινούργια ανακοίνωση του αντιδημάρχου Πολυγύρου, επειδή εντοπίστηκε εντός του χειμάρρου και σε βάθος άνω του ενός μέτρου.

“Ανακοινώνεται από την υπηρεσία ύδρευσης της Δ.Κ. Ορμύλιας πως παρά τις προσπάθειες των υπαλλήλων δεν ήταν εφικτή η αποκατάσταση της βλάβης του κύριου αγωγού ύδρευσης, διότι εντοπίστηκε εντός του χειμάρρου και σε βάθος άνω του ενός μέτρου.

Με το πρώτο φως της ημέρας θα επιχειρηθεί εκτροπή της ροής του ποταμού και εκ νέου ενέργειες μηχανημάτων και υδραυλικών, με την ελπίδα να λυθεί το πρόβλημα.

Έως τότε χρειάζεται υπομονή απ’όλους μας και η μέγιστη δυνατή οικονομία της χρήσης του νερού.”