Ελλάδα

Ν. Σύψας: Παράταση του lockdown μέχρι τις 21 Δεκεμβρίου

By admin

November 29, 2020

Την άποψη ότι το lockdown πρέπει να παραταθεί μέχρι τις 21 Δεκεμβρίου εξέφρασε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, Νίκος Σύψας, διευκρινίζοντας ωστόσο, ότι η ημερομηνία αποτελεί προσωπική του επιθυμία καθώς είναι πιο ιδανική από την 14η Δεκεμβρίου.

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι η λελογισμένη άρση του lockdown από τις 21 Δεκεμβρίου θα αποφέρει μεγαλύτερα περιθώρια στο σύστημα καθώς “με την άρση των μέτρων θα αυξηθούν και τα κρούσματα”.

“Να έχουμε 15 ημέρες διακοπών, να έχουμε κάποια κανονικότητα” σημείωσε ο ο λοιμωξιολόγος στο κανάλι του ΣΚΑΪ. Και πρόσθεσε πως για την περίοδο των Χριστουγέννων δεν θα πρέπει να “κάνουμε κανονικές γιορτές, μην έχουμε την ιδέα ότι θα έχουμε πλήθη καταναλωτών στα καταστήματα. Δεν μπορούμε να κάνουμε προβλέψεις, ασκήσεις επί χάρτου κάνουμε”.

Παράλληλα έκανε έκκληση προς τους πολίτες να δείξουν ιδιαίτερη προσοχή, σημειώνοντας ότι στην παρούσα φάση, εστία διασποράς είναι τα σπίτια. “Χριστούγεννα μόνοι μας. Καμιά οικογένεια, κανένας γύρω μας” τόνισε χαρακτηριστικά.

Χαλάρωση το καλοκαίρι

Αναφορικά με το τέλος της πανδημίας, όποτε αυτό υπάρξει, ο καθηγητής λοιμωξιολογίας σημείωσε ότι ο εμβολιασμός των ευπαθών ομάδων μέχρι τις αρχές καλοκαιριού, θα οδηγήσει σε μια σταδιακή χαλάρωση των μέτρων. Παράλληλα θα υπάρξουν και τουρίστες που θα έχουν εμβολιαστεί, κάτι ικανοποιητικό για τον τουρισμό.

Σύμφωνα με τον κ. Σύψα, το πρόβλημα εντοπίζεται σε αυτούς που αρνούνται να εμβολιαστούν και επικαλέστηκε στοιχεία που δείχνουν ότι μεγάλη επιφυλακτικότητα υπάρχει και στους ανθρώπους που εργάζονται στον υγειονομικό κλάδο.

“Αν καταφέρουμε να εμβολιάσουμε μέχρι το τέλος του 2021 το 70% του πληθυσμού, αυτό θα σημάνει το τέλος της πανδημίας στην Ελλάδα” κατέληξε.

Πηγή: grtimes.gr