Ανεξάρτητο Ψηφοδέλτιο: Άρνηση στον διαχειριστικό έλεγχο της παιδικής κατασκήνωσης Δήμου Πολύγυρου από την Δημοτική Αρχή

anexartito_psifodeltio

Διαχειριστικό έλεγχο σε βάθος οχταετίας στην Παιδική κατασκήνωση του Δήμου Πολυγύρου, από διαπαραταξιακή επιτροπή, ζήτησε η δημοτική παράταξη “Ανεξάρτητο Ψηφοδέλτιο” με την δημοτική αρχή να αρνείται.

Το “Ανεξάρτητο Ψηφοδέλτιο” ζητάει από τη Δημοτική Αρχή να σπεύσει “να επιζητήσει το φως στα σκοτάδια” και τονίζει ότι εάν δεν γίνει αυτό θα κάνουν επίσημες αναφορές σε όλα τα αρμόδια ελεγκτικά όργανα.

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση

ΠΑΙΔΙΚΗ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ
ΟΧΙ στον διαχειριστικό έλεγχο στην Παιδική κατασκήνωση του Δήμου Πολυγύρου απεφάνθη η Δημοτική Αρχή Πολυγυρου.

Τι μας είπε η Δημοτική Αρχή στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο και στη συζήτηση επί του θέματος:

Τι απαντάμε:

Για το που στηρίζουμε τη δημιουργία διαπαραταξιακής επιτροπής ας διαβάσουν η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και ο Δήμαρχος ως νομικοί τον νόμο 4555/2018, άρθρο 75 που αντικατέστησε το άρθρο 70 του 3852/10 (το ανεβάζουμε και εδώ για να μην το ψάχνουν).

Για το αν παραλάμβανουν και αιρετοί προμήθειες και έργα, ας διαβάσουν την απόφαση Δημάρχου 1018 στις 14/7/2020 περι σύστασης επιτροπής παραλαβής προμηθειών και έργων της Κατασκήνωσης να δουν τι αποφάσισαν και ποιος είναι ο πρώτος που παραλαμβάνει.

Ο Αντιδήμαρχος τους (επίσης την ανεβάζουμε γιατί την ξέχασαν).

Για το αν μπορεί να συμμετέχει αιρετός στο ΔΣ της κατασκήνωσης π.χ. ένα μέλος της αντιπολίτευσης ή ο Πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Μεταμόρφωσης όπου και βρίσκεται η κατασκηνωση, ας διαβάσουν το άρθρο 2 στο ΦΕΚ 1488 της 26 Μαϊου 2016.Στο τωρινό ΔΣ της Κατασκήνωσης όντως συμμετέχει ένας υπάλληλος του Δήμου, ο Αντιδήμαρχος κ. Ζαγγιλας και ενα μέλος που διακρίνεται για την κοινωνική του δράση και προσφορά (είναι πραγματικά να γελάς για τα παραπανω προσόντα επιλογής).

Για την συγκεκριμένη θέση εντελώς τυχαια επιλέχθηκε ο κουμπάρος του Αντιδημάρχου. Τέλος αναφερεται στο άρθρο οτι το ΔΣ της κατασκήνωσης συγκροτείται με την παραπάνω απόφαση Δημάρχου(και αυτό το ΦΕΚ το ανεβάζουμε).

Μας λέτε επίσης ότι φταίνε υπαλληλοι του Δήμου για τα δυσάρεστα αποτέλεσμα των παραλείψεων σας και τους εκθέτετε δημόσια. Λέτε ότι δεν λογοδοτεί η Δημοτική Αρχή για παραλαβές έργων.

Αλλωστε έχουμε μόλις ξεκινήσει όπως εσείς είπατε.

Αντιλαμβάνεται και ο πιο καλόπιστος δημότης ότι οι υπεκφυγές και οι μη ξεκάθαρες απαντήσεις στο μείζον ζήτημα της διαχείρισης των οικονομικών και αναθεσεων της κατασκηνωσης, όχι μόνο δεν ενισχύουν την εικόνα του «νοικοκυρέματος» όπως επικαλείται η Δημοτική Αρχή, αλλά αντίθετα εντείνουν την αμφισβήτησή της και μεγαλώνουν τα σύννεφα περί υποψιών.

Για να μην υπάρχει καμία «σκιά» στη διαχείριση των οικονομικών και για να φανεί με κρυστάλλινη διαύγεια και πραγματική διαφάνεια τι ακριβώς συμβαίνει στην κατασκήνωση τον λόγο αν συνεχίσετε να αρνειστε, θα αναλαβει αρχικά ο επιθεωρητής δημόσιας διοίκησης στον οποίο και θα προσκομιστούν όλα τα απαραίτητα έγγραφα τα οποία αν και σας τα ζητήσαμε εγγράφως και είστε υποχρεωμένοι ως Διοίκηση να μας δώσετε, είπατε να τα βρούμε μόνοι μας από τη Διαύγεια.

Μας λυπεί πραγματικά αυτή η τόσο άμεση επιβεβαίωση των ανησυχιών μας, προκειμένου στο απλό ερώτημα της Αντιπολίτευσης, να διαφανεί αν οι αναθέσεις που κατά καιρούς γίνονται στη Κατασκήνωση, αντιστοιχούν και σε πραγματοποιηθεντα έργα.

Η άρνηση της δημοτικής πλειοψηφίας δεν βοηθάει στο ξεκαθάρισμα αυτής της υπόθεσης. Αντίθετα, την οδηγεί σε κουκούλωμα!

Ο Αρχαίος Έλληνας τραγικός Ευριπίδης ελεγε: “Φησίν σιωπών.” (μιλάς με τη σιωπή σου).

Ακόμα και σήμερα ζητάμε από τη Δημοτική Αρχή να σπεύσει με δική της πρωτοβουλία να επιζητήσει το φως στα σκοτάδια. Εάν δεν το κάνει αυτή, θα το κάνουμε εμείς με επίσημες και δημόσιες αναφορές μας σε όλα τα αρμόδια ελεγκτικά όργανα, με την ειλικρινή ευχή να αποδειχθεί ότι όλα λειτουργούν καλώς και πως η δημοτική αρχή δε χαρίζεται σε κανέναν και προασπίζεται το δημόσιο χρήμα.

Παραθέτουμε καινούργιες φωτογραφίες από την κατασκήνωση.

Όπως μπορείτε να δείτε στις νέες φωτογραφίες τα κατεστραμμένα και σκουριασμένα στελέχη των αναπηρικών βοηθημάτων των ΑΜΕΑ στις τουαλέτες τα “έσωσαν” πρόχειρα με μια λαδομπογια μετά τις άσχημες εικόνες που ανέβηκαν και ενόχλησαν.

Το θέμα είναι αν για την επισκευή έγινε ανάθεση ενός κιλού μπογιάς ή 500 κιλων τα οποία φτάνουν να βάψεις τα κάγκελα από την Μεταμόρφωση έως τον Πολύγυρο και πίσω πάλι (ασχετως αν αυτά δεν βάφτηκαν πότε στη τελική).

Πολλά τέτοια παραδείγματα χαρακτηρίζουν τις αναθέσεις της Κατασκήνωσης στα οποία αφού η Δημοτική Αρχή κωφευει και δεν απαντά, θα τις διερευνησουν με άλλο τρόπο οι καθ’υλην αρμοδιοι.

Επίσης στις καινούργιες φωτογραφίες βλέπουμε και μια άλλη χρήση της κατασκηνωσης.

Τα σπιτάκια των κατασκηνωτων χρησιμοποιούνται πλέον για αποθήκευση τραπεζοκαθίσματων καταστημάτων εποχιακής περιόδου αγνωστων ιδιοκτητών ή γνωστών. Γέμισαν με τέτοια πολλά σπιτάκια εντός της Κατασκήνωσης.

Στο ΦΕΚ βέβαια για την λειτουργία των κατασκηνώσεων στο άρθρο 11 αναφέρεται ότι δεν επιτρέπεται η παραχώρηση του χώρου σε κανέναν παρά μόνο με απόφαση του Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφαλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και σύμφωνη γνώμη του οικείου δημάρχου.

Exit mobile version