Featured

Η ομορφιά της Γαλάτιστας Χαλκιδικής (βίντεο)

By admin

October 30, 2020

Η Γαλάτιστα Χαλκιδικής κρύβει μέσα της την Μακεδονική παραδοσιακή, συνδιάζει γραφικά στενάκια, προσεγμένα αρχοντικά με τον εμβληματικό Πύργο να ξετυλίγει μύθους και ιστορίες μιας άλλης εποχής.

Ο λόγος για την Γαλάτιστα Χαλκιδικής, η οποία αποδεικνύει πως εκτός από τις όμορφες θάλασσες της Χαλκιδικής η ορεινή πλευρά της κρατά αναλλοίωτο το παραδοσιακό της χρώμα.

Μόλις 40 χλμ από τη Θεσσαλονίκη βρίσκεται στα μισά περίπου του δρόμου Θεσσαλονίκης – Πολυγύρου, μετά από το Μοναστήρι της Αγίας Αναστασίας και 28 χλμ. από το Πολύγυρο Χαλκιδικής.

Αναφορές για τον οικισμό της Γαλάτιστας υπάρχουν από αρχαιοτάτων χρόνων: (8ος π.Χ. αιώνας) ενώ η τελική της ονομασία Γαλάτιστα δόθηκε το 1936.

Ο Βυζαντινός Πύργος, οι αρχοντικές κατοικίες, οι παραδοσιακές εκκλησίες και τα εξωκλήσια, η πλατεία, το Δημοτικό Σχολείο και η πλούσια ιστορία του τόπου είναι μόνο κάποια από τα σημεία τα οποία αξίζει να σταθεί κανείς και οδήγησαν στη δημιουργία αυτού του βίντεο.

Η Γαλάτιστα έχει όλα τα εφόδια να βγει στο προσκήνιο, να προστεθεί στο τουριστικό χάρτη και να αποτελέσει σημείο αναφοράς. Τόσο ο σύλλογος Νεολαία Γαλάτιστας όσο και οι κάτοικοι του χωριού έχουν όλη τη διάθεση να μοιραστούν τα κρυμμένα μυστικά του.

Πηγή: Νεολαία Γαλάτιστας