Featured

Εορτασμός της Εθνικής Επετείου στον δήμο Νέας Προποντίδας (φώτο – βίντεο)

By admin

October 28, 2020

Μέσα σε διαφορετικές συνθήκες λόγω της πανδημίας και με περιορισμούς τιμήθηκε η Εθνική Επέτειος της 28ης Οκτωβρίου, χωρίς ωστόσο να μειωθούν οι αποδιδόμενες τιμές τους ήρωες του ’40.

Εορτασμός της Εθνικής Επετείου στα Ν. Μουδανιά

Το πρωί στην έδρα του Δήμου στα Ν. Μουδανιά στη δοξολογία, που τελέστηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου παρέστησαν ο Δήμαρχος Ν. Προποντίδας Εμ. Καρράς, Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι, Εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων, καθώς και εκπαιδευτικοί μαζί με τους σημαιοφόρους και παραστάτες των σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Στη συνέχεια ακολούθησε κατάθεση στο μνημείο των Ηρώων με την οποία και ολοκληρώθηκαν οι φετινές εκδηλώσεις, καθώς λόγω της πανδημίας δεν πραγματοποιήθηκαν οι καθιερωμένες παρελάσεις.

«Χρόνια πολλά σε όλες και όλους. Τιμήσαμε και φέτος τους ήρωες του 1940. Μπορεί οι συνθήκες να είναι δύσκολες και διαφορετικές, το ίδιο και ο εορτασμός, ωστόσο δε μειώνεται στο ελάχιστο η αποδιδόμενη τιμή στους ήρωες μας. Εύχομαι γρήγορη έξοδο από την κατάσταση που βιώνουμε. Οι προγονοί μας μάς έδειξαν τον δρόμο. Ακόμη κι όταν ο αγώνας είναι άνισος, δεν πρέπει ποτέ να σταματά» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Μ. Καρράς.

Εορτασμός της Εθνικής Επετείου στη Ν. Καλλικράτεια

Μέσα σε ιδιαίτερες συνθήκες και με την τήρηση των μέτρων, που επιτάσσει η πανδημία, τιμήθηκαν οι ήρωες του 1940 και στη Ν. Καλλικράτεια. Το πρωί τελέσθηκε δοξολογία στον Ιερό Ναό της Οσίας Παρασκευής κι ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των Ηρώων. Ανάλογοι εορτασμοί έγιναν σε όλες τις Κοινότητες του Δήμου μας στο πλαίσιο του εορτασμού της Εθνικής Επετείου, που φέτος υποχρεωτικά ήταν λιτοί και χωρίς μαθητικές παρελάσεις.

Κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των Ηρώων στη Ν. Τρίγλια τιμώντας τους ήρωες του 1940.

*Βίντεο Αλέξανδρος Κοκκαλάς.