Υγεία

«Χτύπησε» κι άλλο γηροκομείο ο κορωνοϊός! Θετικά κρούσματα στον Άγιο Στέφανο.

By admin

October 19, 2020

Δύο υπάλληλοι και μία 87χρονη που ζούσε στο γηροκομείο στον Άγιο Στέφανο, βρέθηκαν θετικές μετά από rapid test που έκανε ο ιδιοκτήτης με δική του πρωτοβουλία! Ο κορωνοϊός και ο νέος συναγερμός.

Ακόμη ένα γηροκομείο στην Αττική… επισκέφθηκε ο κορωνοϊός, προκαλώντας συναγερμό στις υγειονομικές Αρχές της χώρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, ο κορωνοϊός “χτύπησε” δύο εργαζόμενες και μια γυναίκα που ζούσε στο γηροκομείο.

Πρόκειται για γυναίκες 33 και 47 ετών (σ.σ. οι εργαζόμενες), ενώ η τρίτη γυναίκα που ζει στην δομή είναι 87 ετών. Με βάση τις ίδιες πληροφορίες, η ηλικιωμένη γυναίκα θα μεταφερθεί άμεσα με ασθενοφόρο σε νοσοκομείο αναφοράς.

Ο κορωνοϊός βρέθηκε… με την δεύτερη

Με βάση το ρεπορτάζ, έγιναν τεστ για τον φονικό ιό δύο φορές. Η πρώτη ήταν στις 15 Οκτωβρίου, κατά την οποία δεν εντοπίστηκαν θετικά κρούσματα.

Σήμερα, Δευτέρα 19.10.2020, όμως, ο ιδιοκτήτης του γηροκομείου προχώρησε με δική του πρωτοβουλία σε διενέργεια rapid test, από τα οποία προέκυψαν τα τρία θετικά κρούσματα.

Πλέον, σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία της ιχνηλάτησης στη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων στον Άγιο Στέφανο σε εργαζόμενους και φιλοξενούμενους, μετά τον εντοπισμό θετικών κρουσμάτων κορωνοϊού. Στο νοσοκομείο «Γ.Γεννηματάς» θα μεταφερθεί τελικά η 87χρονη, η οποία κατά τους ελέγχους βρέθηκε θετική στην covid-19.

Ο κορωνοϊός… είναι ακόμα εδώ

Παραμένουν σε υψηλά επίπεδα τα ημερήσια κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας, καθώς ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα, Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2020, 438 νέες μολύνσεις, ενώ 11 ασθενείς κατέληξαν τις τελευταίες 24 ώρες. Πρόκειται για τη δεύτερη χειρότερη επίδοση για Δευτέρα, αφού μόνο στις 21 Σεπτεμβρίου είχαν καταγραφεί 453 νέα κρούσματα. Ωστόσο εκείνη την Δευτέρα, τα 195 από τα 453 κρούσματα βρέθηκαν στο ΚΥΤ Καρά Τεπέ Λέσβου.

Στο επίκεντρο παραμένει η Αττική, ενώ ανησυχητικά είναι τα στοιχεία για τη Θεσσαλονίκη και τις Σέρρες.

από newsit.gr