Υγεία

Κορωνοϊός: 453 νέα κρούσματα στην Ελλάδα – 1 στη Χαλκιδική

By admin

October 15, 2020

Χωρίς τάση υποχώρησης φαίνεται να εξελίσσεται η επιδημία κορωνοϊου στην Ελλάδα, με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας να ανακοινώνει το απόγευμα της Πέμπτη (15/10) ότι τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου είναι 453, εκ των οποίων 63 συνδέονται με γνωστές συρροές και 27 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο αριθμός αυτό είναι ο δεύτερος υψηλότερος που έχει καταγραφεί.

Από το σύνολο των κρουσμάτων:

Συγκεκριμένα:

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 23947 (ημερήσια μεταβολή +1.9%), εκ των οποίων 55.6% άνδρες. Τα 3434 (14.3%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 9698 (40.5%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. Flourish logoA Flourish chart

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 13, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 482 θάνατοι. Οι 181 (37.6%) ήταν γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 96.3% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Flourish logoA Flourish chart

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 82. Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 ετών. Οι 24 (29.3%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 93.9%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.

Στους 252 ασθενείς ανέρχονται πλέον οι ασθενείς που έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Σε υψηλά επίπεδα κινήθηκαν και πάλι τα τεστ για τον ιό και συγκεκριμένα έγιναν 19.856 μοριακοί έλεγχοι και 2106 rapid.