Featured

Χαλκιδική: Ο τόπος μας είναι Π.Ο.Π. (φώτο – βίντεο)

By admin

October 08, 2020

Το Κέντρο Πληροφόρησης Europe Direct Halkidiki και το BUSINESS MENTALITY org δημιούργησαν την Διαδικτυακή καμπανιά Ο ΤΟΠΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Π.Ο.Π., όπου παρουσιάζουν τα προϊόντα ΠΟΠ- ΠΓΕ της Χαλκιδικής και της Κεντρικής Μακεδονίας.

Καθημερινά μέσα φωτογραφίες, βίντεο και συνεντεύξεις οπού αναρτήθηκαν στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης του Κέντρου μας αναδείξαμε προϊόντα ΠΟΠ – ΠΓΕ της περιφέρεια μας καθώς και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους.

Οι επιπτώσεις της παγκοσμιοποίησης, η απελευθέρωση των αγορών και οι νέες διεθνείς συμφωνίες για την παραγωγή και διάθεση αγροτικών προϊόντων επιβάλουν νέα δεδομένα στον αγροτικό τομέα.

Για την εμπορική προστασία ενός προϊόντος το οποίο προέρχεται από συγκεκριμένη περιοχή και ακολουθεί ιδιαίτερή παραδοσιακή διαδικασία παραγωγής, η Ευρωπαϊκή Ένωση θέσπισε τις γεωγραφικές ενδείξεις ΠΟΠ (Προστατευμένα Ονομασίας Προέλευσης), ΠΓΕ (Προστατευμένα Γεωγραφικής Ένδειξης).

Στόχος μας ήταν η προώθηση της ευρωπαϊκής πολιτικής για την Ασφάλεια και Προστασία των Αγροτικών Προϊόντων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς και των καθεστώτων ποιότητας της.