Featured

Μωράκι Καρέτα καρέτα στη Νέα Σκιώνη Χαλκιδικής (φώτο)

By admin

October 03, 2020

Μωράκι Καρέτα καρέτα εκκολάφθηκε σήμερα το πρωί στη Νέα Σκιώνη Χαλκιδικής.

Όπως αναφέρει ο οργανισμός “Δράση για την Άγρια Ζωή”, εδώ και χρόνια υπήρχε ενημέρωση για την αναπαραγωγή της θαλάσσιας χελώνας Καρέτα (Caretta caretta) στη Χαλκιδική.

“Σπεύσαμε επί τόμου και όντως υπήρχε φωλιά, κάτι που μας ενθουσίασε. Σήμερα πάλι πληροφορηθήκαμε την ύπαρξη ενός μωρού που μόλις είχε βγει από το αυγό του. Δώσαμε οδηγίες για το πως το ζώο θα φτάσει με ασφάλεια μέχρι τη θάλασσα και έπειτα από λίγη ώρα η χελωνίτσα χάθηκε μέσα στα νερά του Αιγαίου. Και σήμερα όπως και τότε ενημερώσαμε άμεσα τον ΑΡΧΕΛΩΝ για το θαυμάσιο γεγονός που μας δείχνει ότι η φύση αντιστέκεται ακόμα και στις πιο τουριστικές περιοχές της χώρας μας. Ευχαριστούμε την κ. Παπαμιχαήλ Θάλεια που μας ειδοποίησε, για τη φωτογραφία που μας έστειλε και τη διάθεση της να βοηθήσει το χελωνάκι.”, αναφέρει η “Δράση για την Άγρια Ζωή”.

Επίσης, και ο οργανισμός “ΑΡΧΕΛΩΝ-Archelon, the Sea Turtle Protection Society of Greece”, επιβεβαιώνει την ύπαρξη της χελώνας Καρέτα καρέτα στη Χαλκιδκη.

Όπως επιβεβαίωσε ο Δημήτρης Μαργαριτούλης, ο ιδρυτής του ΑΡΧΕΛΩΝ, υπάρχουν αναφορές στα αρχεία του οργανισμού, για φωλιές Caretta caretta στη Χαλκιδική πριν από 18 χρόνια.