Featured

Ολλανδούς επισκέπτες όλο τον Σεπτέμβριο στο Κέντρο Πολιτισμού Ιερισσού (φώτο)

By admin

September 30, 2020

Το Κέντρο Πολιτισμού Ιερισσού υποδέχτηκε από τις 8 Σεπτεμβρίου και για κάθε εβδομάδα του Σεπτέμβρη, Ολλανδούς επισκέπτες, οι οποίοι επέλεξαν την ΒΑ Χαλκιδική για τις διακοπές τους.

Η συνεργασία του Κέντρου Πολιτισμού Ιερισσού με το S-Cape Travel Greece ξεκίνησε το φθινόπωρο του 2019, όταν εκπρόσωποι του S-Cape Travel Greece, επισκέφθηκαν την Ιερισσό και ξεναγήθηκαν στο Κέντρο Πολιτισμού Ιερισσού. Εντυπωσιάστηκαν από την έκθεση ζωγραφικής του Ευθύμιου Βαρλάμη και περιπλανήθηκαν στα στενά των μοναστηριών του Άθωνα με την βοήθεια των 3D γυαλιών στην αίθουσα στερεοσκοπικών προβολών. Περιηγήθηκαν σε ένα παραδοσιακό Ιερισσίωτικο σπίτι του περασμένου αιώνα, είδαν φωτογραφίες από την καθημερινή ζωή των μοναχών στην Αθωνική Πολιτεία ενώ συγκινήθηκαν από την ιστορία της καταστροφής της Ιερισσού από τον φονικό σεισμό του 1932, όπως αυτή παρουσιάστηκε μέσα από το φωτογραφικό υλικό της εποχής.

Το S-Cape Travel είναι ένα γραφείο κορυφαίων ταξιδιωτικών πρακτόρων που δραστηριοποιείται σε όλη την Ευρώπη και εξυπηρετεί χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο. Στον προγραμματισμό του 2020 , τα γκρουπ ANWB program Chalkidiki –Netherlands που επρόκειτο να επισκεφτούν το Κέντρο Πολιτισμού Ιερισσού για να δουν την έκθεση του Μάκη Βαρλάμη και να παρακολουθήσουν την 3D ταινία «Φως Μοναχοίς Άγγελοι», θα ξεκινούσαν να έρχονται από 21 Απριλίου 2020 έως 28 Οκτωβρίου κάθε εβδομάδα ανελλιπώς. Δυστυχώς τα απρόβλεπτα γεγονότα λόγω COVID 19 οδήγησαν στην ακύρωση των προγραμματισμένων επισκέψεων.

Ωστόσο με το άνοιγμα των συνόρων και παρ όλες τις αντίξοες συνθήκες οι Ολλανδοί επισκέπτες, μέσω του S-Cape Travel με το οποίο το Κέντρο Πολιτισμού Ιερισσού ήταν σε επαφή όλη την περίοδο του lock down, πραγματοποίησαν την πρώτη τους επίσκεψη στο Κέντρο Πολιτισμού Ιερισσού την Τρίτη 08 Σεπτεμβρίου και χθες 29 Σεπτεμβρίου ολοκληρώθηκαν οι επισκέψεις για τον Σεπτέμβριο, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα που επιβάλλουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Η πρόεδρος της ΑΞΤΑΔΑ, κα Ζαμάνη Μαρία Ελένη, δήλωσε σχετικά “Ελπίζουμε η επιστροφή στην κανονικότητα να συνεχιστεί χωρίς άλλα προβλήματα και το Κέντρο Πολιτισμού Ιερισσού να συνεχίσει να αποτελεί σημείο αναφοράς των διακοπών τόσο των Ελλήνων όσο και των ξένων επισκεπτών και γι αυτό το λόγο συνεχίζουμε και εργαζόμαστε χωρίς ολιγωρία πάνω στο πλάνο που έχουμε εκπονήσει.”