Πολιτικά

Στ. Πέτσας: Δεν αποκλείεται δεύτερο lockdown

By admin

September 16, 2020

«Θέλουμε να αποφύγουμε τα χειρότερα και τα χειρότερα φυσικά είναι ένα lockdown. Θέλουμε όμως πάνω απ΄όλα να μην κινδυνεύουν οι συμπολίτες μας οι οποίο θα μπορεί να έχουν μια τέτοια πίεση στο σύστημα υγείας που δεν θα βρουν την φροντίδα που τους αξίζει», τόνισε ο κ. Πέτσας μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

«Θα πω ότι πάντα λέμε ότι θα κάνουμε ότι χρειαστεί για να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα Είναι μπροστά μας είναι δυναμικό εξελίσσεται. Δεν αποκλείουμε τίποτα όταν έχουμε πει ότι δεν μπαίνει σε καμία ζυγαριά η προστασία της δημόσιας υγείας και της ανθρωπινής ζωής», πρόσθεσε.

«Είμαστε σε ένα στάδιο που οι υπόλοιπο έξι μήνες που απομένουν μέχρι να είμαστε σχετικά σε ένα περιβάλλον που αρκετός κόσμος θα μπορεί να έχει εμβολιαστεί αν όλα πάνε καλά θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί. Θα είναι δύσκολοι έξι μήνες. Δεν πρέπει να αποκλείσουμε τίποτα. Το πώς θα εξελιχθεί το φαινόμενο θα οδηγήσει και τις αποφάσεις μας», υπογράμμισε.

Για τις τεράστιες μάσκες που μοιραστήκαν στα σχολεία ο εκπρόσωπος ανέφερε ότι τις προδιαγραφές στην ΚΕΔΕ τις έδωσε η υγειονομική επιτροπή του Υπουργείου Υγείας και ότι υπήρξε ένας συνδυασμός λαθών.

Ερωτηθείς αν θα πληρωθούν εκ νέου οι εταιρίες που θα διορθώσουν τις μάσκες ανέφερε ότι «θα το δούμε αυτό στην πορεία».

Ελληνοτουρκικά

Παράλληλα, ο κ. Πέτσας άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο ελληνοτουρκικής συνάντησης ακόμη και τηλεφωνικής επικοινωνίας Μητσοτάκη- Ερντογάν πριν από την σύνοδο κορυφής στις 24 και 25  του μηνός 

Κανένα επίπεδο επαφής δεν αποκλείεται αρκεί να υπάρχουν προϋποθέσεις εμπιστοσύνης, συνέπειας και προετοιμασμένης επικοινωνίας ανέφερε ο κύριος Πέτσας.

Ο Πρωθυπουργός δήλωσε στην Θεσσαλονίκη ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη για να συζητήσει για το μοναδικό θέμα που υπάρχει μεταξύ των δυο χώρων που είναι η οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας και των θαλασσίων ζωνών αρκεί να υπάρξει σεβασμός, εμπιστοσύνη συνέπεια και συνεχεία .

Ας ξεκινήσουμε με το πως θα πάμε στις διερευνητικές, ας πάμε στις διερευνητικές και βλέπουμε πως θα συνεχίσουμε, τόνισε ο κ Πέτσας.