Featured

Ο Όρμος Παναγίας στη Σιθωνία Χαλκιδικής από ψηλά (βίντεο drone)

By admin

September 13, 2020

Από τον Όρμο φεύγουν καθημερινά πλοιάρια και σκάφη τα οποία κάνουν τον γύρο του Αγίου Όρους με στάσεις στην Ουρανούπολη και στην Αμμουλιανή. Καθημερινά καταφθάνουν λεωφορεία με ξένους τουρίστες απο ξενοδοχειακές μονάδες ολόκληρης της Μακεδονίας και επιβιβάζονται στα καραβάκια που ξεκινούν καθημερινά προς το Άγιον Όρος όπου κάνουν τον περίπλου του Άθωνα σε απόσταση 500 μέτρων από την ακτή. Έτσι είναι η μοναδική ευκαιρία ιδίως για τις γυναίκες να δουν και να πάρουν μια “εικόνα” του Αγίου Όρους μιας και υπάρχει για αυτές το άβατο.

Στο βίντεο φαίνονται δυο από αυτά τα καραβάκια τα οποία επιστρέφουν στον Όρμο Παναγίας από τον περίπλου του Αγίου Όρους. Επίσης από εδώ μπορείτε να νοικιάσετε βάρκα για να επισκεφτείτε τα νησάκια απέναντι από τη Βουρβουρού.

Ο Όρμος Παναγίας είναι οικισμός στη Σιθωνία Χαλκιδικής. Σύμφωνα με την απογραφή του 2011 έχει 88 κατοίκους. Αποτελεί το λιμάνι του Αγίου Νικολάου και βρίσκεται σε απόσταση 2,5 χμ νοτιοανατολικά του. Ο Όρμος Παναγιάς απέχει 43 χλμ. από τον Πολύγυρο. Βρίσκεται στο βόρειο-ανατολικό τμήμα της Σιθωνίας στη Χαλκιδική σε ένα μαγευτικό τοπίο. Διαθέτει ένα μικρό λιμάνι που χρησιμοποιείται από αλιευτικά σκάφη. Η περιοχή παρουσιάζει μεγάλη τουριστική κίνηση κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Βίντεο – κείμενο: George Sal