Σε αυξημένη επιφυλακή η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Σε κατάσταση αυξημένης επιφυλακής για την αντιμετώπιση της πανδημίας από σήμερα η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας μετά την συνεχόμενη αύξηση κρουσμάτων.

Νέα μέτρα προστασίας, εντατικοποίηση των ελέγχων και επαναφορά της 24ωρης λειτουργίας της Ομάδας Διαχείρισης Κρίσεων, με στόχο να μείνουν εργαζόμενοι και πολίτες ασφαλείς.

Ο κ. Τζιτζικώστας προήδρευσε σήμερα σε έκτακτη σύσκεψη της Ομάδας Διαχείρισης Κρίσης, παρουσία των έξι Γενικών Διευθυντών, του Εκτελεστικού Γραμματέα και της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, προκειμένου να ληφθούν οι αναγκαίες αποφάσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας, που εισήλθε σε νέα φάση με την αύξηση των κρουσμάτων σε τοπικό και εθνικό επίπεδο.

Όπως ανακοίνωσε ο κ. Τζιτζικώστας, «μετά τα αυξανόμενα κρούσματα κορονοϊού των τελευταίων ημερών στη Θεσσαλονίκη και την Κεντρική Μακεδονία, θέτουμε σε κατάσταση αυξημένης επιφυλακής την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και επαναφέρουμε την 24ωρη λειτουργία της Ομάδας Διαχείρισης Κρίσης για την αντιμετώπιση της πανδημίας, η οποία θα τελεί σε καθεστώς διαρκούς συνεδρίασης».

Η Ομάδα Διαχείρισης Κρίσης έχει την ευθύνη της παρακολούθησης της τήρησης των μέτρων προστασίας, που ανακοινώνονται από την Κυβέρνηση, αλλά και των μέτρων που λαμβάνει σε τοπικό επίπεδο η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Σε περίπτωση που κριθεί απαραίτητο θα εισηγείται την επιβολή επιπλέον μέτρων, ειδικά τοπικού χαρακτήρα, όπου προκύπτει ανάγκη.

«Είχα προειδοποιήσει ότι οφείλουμε όλοι μας να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί για να μην γκρεμίσουμε όσα με κόπο και θυσίες χτίσαμε όλο το προηγούμενο διάστημα. Δυστυχώς, ο αριθμός των κρουσμάτων κορωνοϊού και τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα μάς αναγκάζουν να λάβουμε νέα μέτρα. Στις υπηρεσίες της Περιφέρειας επανέρχονται όλα τα μέτρα προστασίας, που είχαμε ανακοινώσει στην έναρξη της πανδημίας.

Δε θα διακινδυνεύσουμε τη ζωή και την υγεία των εργαζομένων και των συμπολιτών μας. Θα κάνουμε τα πάντα ώστε να κλείσουμε την πόρτα στον κορονοϊό, να περιορίσουμε τη διασπορά του και παράλληλα να διασφαλίσουμε την απρόσκοπτη λειτουργία και το βέλτιστο δυνατό επίπεδο εξυπηρέτησης των πολιτών από τις υπηρεσίες μας. Ζητώ υπευθυνότητα και σύνεση από όλους. Πιστή τήρηση των μέτρων προστασίας, αποστάσεις, μάσκες, ατομική υγιεινή. Αποδείξαμε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε, θα το αποδείξουμε και πάλι. Όχι πανικός, όχι όμως και εφησυχασμός», δήλωσε ο κ. Τζιτζικώστας.

Κορωνοϊός: 18 μέτρα από σήμερα στην Κεντρική Μακεδονία

Τα 18 μέτρα που τίθενται άμεσα σε ισχύ με απόφαση του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας είναι:

Επαναφορά της λειτουργίας σε 24ωρη βάση της Ομάδας Διαχείρισης Κρίσης για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού, υπό το συντονισμό της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στην οποία συμμετέχει ο Εκτελεστικός Γραμματέας και οι έξι Γενικοί Διευθυντές της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, με αποκλειστικό αντικείμενο την αντιμετώπιση της κρίσης της πανδημίας του κορoνοϊού και την ανάγκη περιορισμού της διασποράς του σε όλη την Κεντρική Μακεδονία.

Exit mobile version