φώτο αρχείου

Κοινωνία

Ενισχύσεις από 500 έως 1.500 ευρώ στους παραγωγούς λαϊκών αγορών

By admin

August 04, 2020

Όπως αναφέρεται στην Εγκύκλιο Εφαρμογής Καθεστώτος Χορήγηση Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων στους Παραγωγούς Πωλητές Λαϊκών Αγορών της Χώρας, όλοι ανεξαιρέτως οι παραγωγοί θα λάβουν αποζημίωση 500 ευρώ λόγω των περιοριστικών μέτρων που είχε επιβάλει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της πανδημίας, ενώ εκείνοι που είχαν αποκλειστεί εντελώς από τις λαϊκές αγορές θα ενισχυθούν με το ποσό των 1.500 ευρώ.

H Εγκύκλιος Εφαρμογής Καθεστώτος Χορήγηση Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων στους Παραγωγούς Πωλητές Λαϊκών Αγορών της ΧώραςΥποβλήθηκε στην Ε.Ε. προκειμένου να δώσει την έγκριση της για την Χορήγηση Άμεσης Οικονομικής Ενίσχυσης ύψους:

• 1.500 € ανά Παραγωγό Πωλητή Λαϊκών Αγορών, σ’ όλη τη Χώρα, ο οποίος ασκεί την δραστηριότητα αυτή: α) σε άλλη Περιφέρεια απ΄ αυτή της έδρας της εκμετάλευσης του

• 500 € ανά Παραγωγό Πωλητή Λαϊκών Αγορών, σ’ όλη τη Χώρα, του οποίου η δραστηριότητα περιορίστηκε λόγω τροποποίησης των όρων λειτουργίας των Λαϊκών Αγορών για προληπτικούς λόγους.

Η Ε.Ε. ενέκρινε την πρόταση αυτή για ενίσχυση των Παραγωγών.

Τα σταδιακά βήματα που ακολουθηθούν είναι: ΟΠΕΚΕΠΕ Δημιουργεί εφαρμογή στον ιστότοπο του (υπόδειγμα Αίτησης), εντός εύλογου διαστήματος οι Παραγωγοί να υποβάλλουν Αίτηση που θα περιλαμβάνονται από το Μητρώο ΜΕΝΟ: ο κωδικός Μητρώου, ο ΑΦΜ, το Επώνυμο, το Όνομα και το Πατρώνυμο για όσους Παραγωγούς είναι Ενεργοί.

Θα πρέπει σωρευτικά να ισχύουν τα εξής: • να έχει υποβάλει Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης (ΕΑΕ) έτους 2019, έως και 31/12/2019 (στοιχείο που θα αντληθεί από το πληροφοριακό σύστημα του ΟΠΕΚΕΠΕ) • να έχει άδεια Παραγωγού Πωλητή Λαϊκών Αγορών σε ισχύ (επειδή δεν υπάρχει πληροφοριακό σύστημα, ο Παραγωγός θα επισυνάψει την άδεια και θα αντληθεί το στοιχείο του Σειριακού Αριθμού Ταμειακής Μηχανής από την ΑΑΔΕ)

Μετά το πέρας της προθεσμίας ο ΟΠΕΚΕΠΕ θα προχωρήσει σε δειγματοληπτικό έλεγχο στο 3% του αριθμού των αιτήσεων που υποβλήθηκαν. Μετά την ολοκλήρωση των ελέγχων η Δ/νση Άμεσων Ενισχύσεων και Αγοράς του ΟΠΕΚΕΠΕ προβαίνει στην Αναγνώριση και Εκκαθάριση της Δαπάνης.