Ελλάδα

Ο αστυνομικός Φώτης Θεοχάρης ανέβηκε στις Ελβετικές Άλπεις για τα Γενναία Παιδιά! (φώτο)

By admin

August 03, 2020

Ο αστυνομικός Φώτης Θεοχάρης ανέβηκε στις Ελβετικές Άλπεις για να συμβάλει στην υποστήριξη του έργου της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας και Αποκατάστασης Αναπήρων Προσώπων ELEPAP.

Τι αναφέρει ο Φώτης Θεοχάρης στον προσωπικό του λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

“Στόχος προς την κάθε κορυφή ήταν να καταφέρουμε να υψώσουμε την σημαία της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας & Αποκατάστασης Αναπήρων Προσώπων( ELEPAP ), για να μεταφέρουμε το μήνυμα στον κόσμο ότι κάθε παιδί με αναπηρία, οπουδήποτε και να ζει στην Ελλάδα, θα έπρεπε να έχει την περίθαλψη που χρειάζεται. Έτσι, θα μπορέσει να φτάσει το μέγιστο των δυνατοτήτων του, να έχει τη θέση του στην κοινωνία, να έχει εργασία, προσωπική ζωή, φίλους, σύντροφο, να μπορεί να διασκεδάζει και να ζει αυτόνομα.

Είναι εύκολο να οικειοποιείσαι όμορφες λέξεις και ιδέες όμως αυτό που ορίζει ποιος πραγματικά είσαι είναι ο τρόπος που φέρεσαι απέναντι σε αυτούς που περνούν από τη ζωή σου. Δεν είναι ήρωας αυτός που επιλέγει να βρίσκεται στο βουνό και κυνηγά το όνειρό του. Είναι μια συνειδητή επιλογή ενηλίκου, στην ζωή την πραγματική ανάβαση την πραγματοποιούν αυτοί που στέκονται τίμια με τον κόπο τους απέναντι στις υποχρεώσεις της ζωής. Με τις μικρές δυνάμεις μας ήρθαμε εδώ για 8 μέρες αναβάσεων και είχαμε την τύχη να βρεθούμε σε 8 κορυφές των Ελβετικών Άλπεων.

Αυτές είναι κατά υψόμετρο:

1) Alphubel 4206m 2) Jungfrau 4158m 3) Western Breithorn 4164m 4) Central Breithorn 4159m 5) Allalinhorn 4027m 6) Weismies 4017m 7) Lagginhorn 4010m 8) Feechopf 3888m * Δεν σημειώνουμε υψόμετρα από τυχόν κορφές των τελεφερίκ και περάσματα

Οι αναβάσεις στα παραπάνω βουνά έγιναν με τη τήρηση βασικών κανόνων ασφαλείας όπως το δέσιμο με σχοινί, τη σωστή συνεργασία και με την επαγρύπνηση της σχοινοσυντροφιάς μας.

Ευχαριστούμε από καρδιάς όσους μας στήριξαν σε αυτή μας την προσπάθεια και ευχή μας να βρεθούμε σύντομα στο βουνό να περπατήσουμε μαζί. Με γεμάτο το μυαλό και την καρδιά προχωράμε στα επόμενα. Καθένας μας στο βουνό γράφει την δική του μικρή ορειβατική ιστορία και την παραδίδει στους επόμενους. Όποιος προσπαθεί να γράψει την ορειβατική ιστορία περισσότερο, εκτίθεται πάρα την διαμορφώνει.”