Featured

Έκθεση φωτογραφίας στο νησί της Τενέδου (φώτο)

By admin

July 30, 2020

Έκθεση φωτογραφίας στο νησί της Τενέδου διοργάνωσε ο Σύλλογος Απανταχού Τενεδίων “Το Κοινόν των Τενεδίων” με την υποστήριξη του Οργανισμού Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Νέας Προποντίδας.

Η έκθεση φωτογραφίας πλαισίωσε τις πολιτιστικές εκδηλώσεις που έγιναν στο νησί της Τενέδου από τις 24-26 Ιουλίου 2020 με αφορμή τον εορτασμό συμπληρώσεως 200 χρόνων λειτουργίας του μοναδικού Ενοριακού Ναού Κοιμήσεως Της Θεοτόκου Νήσου Τενέδου και του πανηγυριού της Αγίας Παρασκευής Νήσου Τενέδου.

Την έκθεση φωτογραφίας ευλόγησε με την παρουσία του ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος και λάμπρυνε με την παρουσία του ο Μητροπολίτης Ίμβρου Τενέδου Κύριλλος, καθώς και πλήθος επιφανών της Ομογένειας αλλά και Ελλήνων επισκεπτών.

Η έκθεση φωτογραφίας θα κοσμεί τους χώρους του Συλλόγου Απανταχού Τενεδίων και θα είναι στη διάθεση του Οργανισμού Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Νέας Προποντίδας και των εκδηλώσεων του Συλλόγου Απανταχού Τενεδίων για όπου κριθεί απαραίτητη η μετακίνησή της με σκοπό την ανάδειξη των αλησμόνητων και λατρεμένων πατρίδων.

 

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στην Τένεδο

Στη νήσο Τένεδο βρέθηκε το Σάββατο το απόγευμα ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, προκειμένου να χοροστατήσει στο πανηγύρι του νησιού επ’ ονόματι της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Παρασκευής, το οποίο συγκέντρωσε τους Τενεδίους από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Στον Εσπερινό που τελέσθηκε το Σαββάτο το εσπέρας στον καθεδρικό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου χοροστάτησε ο νέος Μητροπολίτης Ιμβρου και Τενέδου Κύριλλος, ενώ ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος ήταν συμπροσευχόμενος μέσα στο Ιερό Βήμα. Στο τέλος του Εσπερινού ενθρόνισε τον Μητροπολίτη Κύριλλο και στην Τένεδο και εξήγγειλε ότι από τον Σεπτέμβριο θα είναι πάρεδρος της Ιεράς Συνόδου. Την περασμένη εβδομάδα τον είχε ενθρονίσει επίσημα στην Ιμβρο.

Την Κυριακή 26 Ιουλίου ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος χοροστάτησε κατά τη Θεία Λειτουργία στο ναΰδριο της Αγίας Οσιοπαρθενομάρτυρος Παρασκευής στην Τένεδο, ενώ τέλεσε και την Αρτοκλασία στον περίβολο χώρο του ναϋδρίου. Τον Πατριάρχη στην Τένεδο συνοδεύουν ο Μητροπολίτης Τρανουπόλεως Γερμανός και ο Αρχων Παντελεήμων Βίγκας εκ των κορυφαίων λαϊκών στελεχών της Πόλης.

Με πληροφορίες από: ekirikas.com Πηγή φώτο: ΦΩΣ ΦΑΝΑΡΙΟΥ