Featured

Κ. Μάλαμα: Οικονομία, αγροτική παραγωγή και θέματα καθημερινότητας στο επίκεντρο των συναντήσεων σε Λάκκωμα και Νέα Γωνιά

By admin

July 13, 2020

Το Λάκκωμα και την Ν​έα Γωνιά επισκέφτηκε η Κυριακή Μάλαμα, στο πλαίσιο ενημέρωσης για τα προβλήματα στην οικονομία, στην αγροτική παραγωγή και στην καθημερινότητα των πολιτών. Στο Λάκκωμα συναντήθηκε με τον Αντιπρόεδρο του χωριού, με επαγγελματίες και με τους ανθρώπους του Συλλόγου Ανατολικοθρακιωτών “Ο Άγιος Μόδεστος”. Συζητήθηκε το ζήτημα της επαναλειτουργίας του ΚΑΠΗ του χωριού, το οποίο παραμένει κλειστό από τον Μάρτιο, το θέμα της οδικής σύνδεσης του Λακκώματος με τη Θεσσαλονίκη, ζητήματα ανάπτυξης κι εργασίας, ιδιαίτερα σε ότι αφορά την βιομηχανική περιοχή, ενώ πραγματοποιήθηκε επίσκεψη και στον χώρο του Συλλόγου Ανατολικοθρακιωτών, όπου παρουσιάστηκαν όψεις της πολιτιστικής του δραστηριότητας. Η Κυριακή Μάλαμα υπέγραψε στο βιβλίο αφιερωμάτων του Συλλόγου, υπογραμμίζοντας τον κρίσιμο ρόλο που επιτελούν οι Σύλλογοι στην διατήρηση της προσφυγικής ιστορίας της περιοχής.

Στη Νέα Γωνιά, συνοδευόμενη από τον συντονιστή της Οργάνωσης Μελών Καλλικράτειας του ΣΥΡΙΖΑ, Λαρς Μπόρμαν, η Κυριακή Μάλαμα επισκέφτηκε τον Αγροτικό Συνεταιρισμό, στους χώρους του οποίου στεγάζεται κι ο Πολιτιστικός και Μορφωτικός Σύλλογος Νέας Γωνιάς. Στο πλαίσιο της συνάντησης αναλύθηκαν μια σειρά από προβλήματα που απασχολούν τον αγροτικό κόσμο της περιοχής, με προεξέχοντα τα θέματα των υδάτων, της βιωσιμότητας των συνεταιρισμών, των προοπτικών για τους νέους αγρότες, αλλά και το πρόβλημα της εξισωτικής αποζημίωσης, η κατάργηση της οποία πλήττει 100 περίπου αγροτικές οικογένειες της περιοχής. Τέθηκε επίσης και το ζήτημα της πολυπλοκότητας των διαδικασιών στην μετάκληση εργατών γης για τις εποχικές ανάγκες της αγροτικής παραγωγής, ενώ συζητήθηκαν και μια σειρά από πιο μακροπρόθεσμες προοπτικές για την αγροτική οικονομία. Τέλος, προσφέρθηκαν εδέσματα από τον Γυναικείο Συνεταιρισμού Νέας Γωνιάς, ενώ ο Πρόεδρος του Συνεταιρισμού προσέφερε στην Κυριακή Μάλαμα και το βιβλίο “Το οδοιπορικό μιας μικρής κοινωνίας. Νέα Γωνιά 1922 – 1998”.